Már a Microsoft Office 365 is támogatja az M1 processzoros gépeket

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/12/22/mar-a-microsoft-office-365-is-tamogatja-az-m1-processzoros-gepeket/

Ahogy telik az idő, úgy egyre több alkalmazást optimalizál a fejlesztőjük az M1 chipes gépekre. Sokak számára biztosan egyfajta örömhírként szolgál, hogy a napokban a Microsoft frissítéseket adott ki a Mac felhasználók számára a Microsoft 365-csomag kapcsán. A napokban megjelent frissítésekkel az Outlook, a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote már natív módon…

Igen, abszolút. Tulajdonképpen az Outlook - Excel - word szentháromság folyamatosan nyitva van, meg mellette még a To Do is szintén (Office 365). És néha ezek bekavarnak, akkor aztán almás a stabil rendszernek… de mintha némileg javulna ez a tendencia az utóbbi időkben.
Kíváncsi leszek erre a frissítésre, még nem jött ki egyelőre (sajnos nem M1-est használok, szóval az Intelesről tudok beszámolni itt).

Viszont ha már itt vagyunk, egy kérdés, hátha valaki tud segíteni. :slight_smile:

PC-s alapú az irodában minden, szinte mindenki azt használ (98 %). Amikor én belépek egy mappába a szervergépen (az is nyilván PC alapú) és mondjuk ott dolgozom egy excel file -ban, akkor utána(m) egy mappa marad ami kiolvashatatlan, olyasmi, mint valami segédfile vagy hasonló. Azt én generálom oda (illetve az oprendszer) automatikusan. Érdekessége, hogy én a Finder alól nem látom, de a PC-s kollégák a TC -ből igen, és páran már elküldtek különböző helyekre, mondván “teleszemetelem” nekik a szervert.
Ki lehet ezt kapcsolni valahol? S ha igen, akkor miképp?
Elkerülném a PC használatot, ha egy mód van rá (volt sokáig, elég volt the :smiley: )

Köszi szépen és Békés Karácsonyt mindenkinek!

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

Sajnos ezt nem tudod kikerülni… Én is próbálkoztam vele, de az a helyzet, hogy tökéletesen 100% kompatibilitást csak az adott, amikor feltettem a MBP-ra külön partíción a Windows/Office párost. Jó, jó a Microsoft által írt maces office csomag, de valahol egy pici mindig hibádzik a teljességhez.
Illetve még egy lehetőség van: ha a cégednél lehetséges, akkor távoli elérésű Windows-t kell használni, és így is minden rendben lesz.

mac-es feature ez

kár érte, butaság :frowning:

Hálózati meghajtón .DS_Store kikapcsolás, ez kell neked.
Terminalba beírni, majd Enter:
defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool true
Újra kell indítani a Findert és a gépet… Esetleg a TinkerTool-t próbáld ki, az is tudja.

1 kedvelés

Üdv!
Köszi szépen, kicsit lassan, de azért eljutottam a kipróbálásig. :slight_smile:
Érdekes módon a terminalos parancs valami miatt nem működött. Újraindítottam. Kétszer is próbáltam, superuser-ként és sima user-ként, ugyanúgy csinálja, azonnal teszteltük.
Letöltöttem tehát az ajánlott TinkerTool -t is, abban van a Finder fül alatt egy “don’t Create Hidden DS Store files over a network connection” bepipálható dolog, alapból be is volt pipálva… ez kellene, ugye?
Köszönet és Üdv!

Ma letöltöttem az Office-t az új M1-es MacBook Air-re és fénysebességgel működik, összehasonlítva a 2017-es i5-ös Air-el óriási különbség van, még a régi gépen egy excel tabella eltart kb 30-40 mp-ig is, hogy megnyissa , ugyanez a tabella az új gépen 3-4 mp. 2 napja csak ámulok és bámulok, hogy milyen gyors a gép :hugs::slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Igen, ez az.