Már az iMazing alkalmazással is könnyedén ellenőrizheti bárki a készülékén a Pegasus-t!

Eredetileg itt jelent meg: Már az iMazing alkalmazással is könnyedén ellenőrizheti bárki a készülékén a Pegasus-t! - Szifon.com

Az iMazingről már írtunk néhányszor itt a Szifon.com-on. Ha mentésről, vagy adatok kinyeréséről van szó, akkor szinte mindig ezt az alkalmazást vesszük elő, mert viszonylag egyszerű vele dolgozni. Ezen kívül most teljesen ingyenesen belerakták és könnyedén használhatóvá tették a nyílt forráskódú MVT-t, hogy a Pegasus fertőzés nyomait kereshessük. A Pegasus-ról korábban már írtunk egy részletes…

Nekem 16" mbp-n usb-c adapterrel nem látja az iPhone-om. Se semmim.

engedélyezted a Finderben és a készüléken a jelkódodat megadva a gépnek hozzáférést a készülékedhez?

1 kedvelés

Jó szar kémvírus lehet az amit bárki hozzá le tud csekkolni. :smiley:

Amennyiben tudják mit kell keresni már nem annyira nehéz.

érdemes elolvasni a korábbi cikkünket, amire a fentiben is többször hivatkozunk, abban részletesen leírjuk, mi is az az MVT, amit az iMazing is használ a Pegasus nyomainak felfedezésére, és hogy az egész hogyan működik. a legtöbb ilyen esetben az a cél, hogy működés közben ne tűnjön fel, hogy ott van, a folyamatok naplózásába viszont nem tud úgy belenyúlni, hogy a nyomait is el tudja tüntetni, ezért közvetett nyomok alapján felfedezhető.

Ez csak a megvett iMazing esetében használható ha jól gondolom?

lásd a cikkben:

A szoftver ezen része és még több más is teljesen ingyenesen használható.

Nekem talált 5 figyelmeztetést csak nem tudom mire.

2 kedvelés

@Nrbrtbgg nem nyitja meg az Open report opcióval?

Nálam is ugyanez.

1 kedvelés

De már azt sikerült megnyitni két warnig valami safariban van valami a masik 3 meg unkown

1 kedvelés

@Multimilo @Nrbrtbgg ha bemásoljátok, pontosan mit mutat, könnyebb eldönteni, mi a helyzet.

1 kedvelés

Na erre kiváncsi vagyok.

Sziasztok ha nekem van 5 warning akkor az elképzelhető hogy ellenem használták?szerintem nem. ahogy látom, itt olyan dolgokra ír warningot, amelyek hiányzó fájlok, és amely fájlok azért hiányoznak, mert nincs jelszóval védve a biztonsági mentésed.

Ezt most nem teljesen értem: ez az iMazing az iPhone-omat nézi meg?
Ez a Pegasus dolog mondjuk a macOS-t használó eszközeinket nem érintheti? Mondjuk sok üzleti videokonferenciás megbeszélést tartott az ember az elmúlt 1-1.5 évben, ezek általában asztali gépről vagy notebookról mentek. Az nem lehet fertőzött? Vagy az még nem merült fel?

(egyébként elég idegesítő, hogy most 110Gb mentést akar csinálni a notebookomra, amin éppen nincsen ennyi szabad hely :frowning: )

ok köszönöm.

az iPhone-odról készült biztonsági mentést nézi meg, hiszen az MVT-t használja, ami a Mobile Verification Toolkit. a Pegasus esetén a cél a mobil készülékek megfertőzése, nem a számítógépeké.

Az első warning mi lehet?!