Máris jailbreakelték az AirTaget

Eredetileg itt jelent meg: Máris jailbreakelték az AirTaget - Szifon.com

Thomas Roth, a reverse engineeringgel foglalkozó Stacksmashing YouTube-csatorna szerkesztője a napokban feltöltött egy technikai részletekbe menő videót az AirTag jailbreakeléséről. Egészen pontosan arról van szó, hogy a biztonsági szakértőnek sikerült kiolvasnia a firmware-t az AirTag elvileg lezárt flash-memóriájából, majd annak egy módosított verzióját vissza is töltötte az eszközre. A videóban elmondta, hogy az AirTag lelke…

Ha jailbreakelnéd az AirTaget, te mit változtatnál rajta, milyen új funkciókat látnál benne szívesen?

Rávenném hogy kör helyett kocka alakú legyen, és megkérném hogy Neoval együtt lehessek a Mátrixban.

Csak azt, hogy ne fedje fel magát másik iphone-on sosem és azonnal lenne pici sokáig üzemelő nyomkövetésre alkalmas (talán) eszköz. Ja nem az asszonyt vagy a gyereket követném.

Nekem tegnap jött meg a négyes csomag. Tetszik. :+1:t3:

3 kedvelés

Fu de kretén hogy a Never Gonna Give You Up videó klippre irányította át a sugárzott URL-t. :joy::joy::joy:

Az ilyen piszkálásokkal csak azt fogják elérni, hogy az alapvetően egyszerű hardverek is mint az AirTag simán iBoot bootloader-t fog kapni és a végén már csak olyan firmware-t fog felengedni magára, amit az Apple aláírt.

Persze van iPhone-ra is jailbreak, de hát mint látjuk, ezek a kiskapuk minden egyes exploit-tal bezárásra kerülnek (már ha nem hardveresen fal elcseszve a chip), így előbb-utóbb már nagyon-nagyon-nagyon nehéz lesz bármit is csinálni ezeken az eszközökön. Kivéve Apple.

Szerk.: amit egyébként nem is értek, mert már a macen a TouchBar-nak is saját, Apple signed firmware-re van, akkor itt hogy-hogy nem gondoltak rá… :smiley:

pedig még a TouchBar is jailbreakelhető.

1 kedvelés