Matthew Panzarino szerint a MagSafe Duo egy kényelmes, de drága kiegészítő

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/11/15/matthew-panzarino-szerint-a-magsafe-duo-egy-kenyelmes-de-draga-kiegeszito/

A 9to5Mac jóvoltából egy videóban közelebbről is megismerhetjük az új MagSafe Duo vezeték nélküli töltőt, a TechCrunch munkatársa, Matthew Panzarino pedig már szintén kézbe vehette az Apple új töltőjét. A MagSafe Duo-nak még nincs megjelenési dátuma, de addig is nézzük meg, hogy néz ki közelebbről az Apple új kiegészítője. A TechCrunch munkatársa, Matthew Panzarino pedig…

Szerintem ez semmire nem jó. Karóra töltő van mindenkinek. A Qi töltő meg jobb mert az tölti az iPhone 8-at és a 11-et is. Ez a MagSafe meg csak a 12 Prot. Ha lefelé kompatibilis lenne az jobb lenne. :man_shrugging:t3::vulcan_salute:t3::iphone:

Qi kompatibilis.

1 kedvelés

Nekem a vezeték nélküli töltés jelen állapotában egyszerűen értelmetlen. Értem én, hogy rá kell csak rakni a töltőre, de semennyivel sem kevesebb mozdulat, mint beledugni a kábel végét a telefonba.
A 8P-omat egyszer egy boltban kipróbáltam, hogy megy-e, de a 11P-nál még ennyi kényszert sem érzek a használatára.
Egyszerűen egy standard user-nek felesleges.

1 kedvelés

Szerintem meg nagyon jó a vezeték nélküli töltő. Nekem egy állványom van, ráhelyezem és tölti. Még használni is tudom kényelmesen mert felém áll a készülék. Piszok jó szerintem, nem dugogatom a kábelt…

Elvileg, gyakorlatilag tegnap néztem reviewkat a MagSaferől, 12-eseknél régebbieket állítólag piszok lassan tölti, ilyen formában használhatatlan.

Mekkora teljesitmenyt ertessz piszok lassu alatt? 5W, mint amivel egy random, IKEA-ban vasarolt tolto is tolt.

Az lehet, hogy lassú az IKEA töltő, de aránytalanul olcsóbb is (1.490 Ft):

Igaz, hogy már megelőzték az Apple-t már ami a “környezetvédelmet” illeti. Se adapter, se adapter kábel :wink:

1 kedvelés

Csak azaz 5W is inkább 1-2 között van. (Régebbi iphonok elvileg 7.5 Wos vezetéknélküli töltésre képesek a megfelelő adapterrel)

Mondjuk nem is lefele gondolták hanem 12-es modellekhez. Hülyeség is megvenni nem MagSafe-es telefonhoz mert “keresgetni” kell vele hol tölt.

Csak akkor ezt érdemes lenne megemlíteni a termékoldalon vagy nem feltüntetni a régebbi eszközöket, mint kompatibilis telefonok.

De kompatibilis, csak nem a legjobb tölteni vele. Amúgy gyorsabban tölti mint 1-3 watt. Sőt én a 11 Pro-t töltöttem fel vele nem igazán éreztem sokkal lassabbnak mint a mophie 3 in1

Most már egy hete használom a MagSafe Duo-t és meg kell mondanom teljesen rendben van. Kis helyen el fér ha utazol valahova, meg kényelmesen ráteszem illetve leveszem róla a telefont egy kézzel. Nekem nagyon bejön, bár az ára kicsit borsos azt meg kell hagyni.

Használsz tokot a telódon ? Csak mert félek tok nélkül az üveg hátlapot összecseszi a mágnes gyűrű.

Nekem tokban van igen, de nem hiszem, hogy csinálna valamit a hátlappal mert valami szilikonszerű anyaggal van bevonva úgyanúgy mint a sima MagSafe töltő.

Az jó köszi szépen! Mivel sima MagSafe-em sincsen :slightly_smiling_face: így nem tudom semmihez hasonlitani, csak régi vezeték mentesek vannak és azok is csak 2db megy, az egyikkel az órát töltöm a másikkal a telót és az utóbbin is már hiányosak a szegmensek ahol írja mennyivel tölt (Baseus). Pont az ilyen dolgok miatt akarok most gyárit venni és talán azok elélnek pár évig reményeim szerint.

Hát nekem nagyon nehezemre esik elhinni, hogy az Apple (vagy bármely más cég) ilyennel a környezetet akarná védeni. Szvsz inkább a zsebét…

Erre utal az idézőjel :slight_smile:

@maxxximus @Nem_Tom az Apple továbbra is elsősorban az amerikai piacot célozza meg, ahol a többség a használom-eldobom módszert követi, és így rengeteg hulladékot termelnek, de ugyanez igaz a fejlett országok esetén is. akik eddig is használták a cég készülékeit, minden új darab mellé kaptak új adaptert is, és így sokaknál már tucatnál is több van, amiből maximum 1-2 darabot használnak, és szintén sokan jelezték a cég felé, hogy emiatt feleslegesen fizetteti ki velük ezeknek az árát.

ezzel egyidejűleg a cég olcsóbbá tette a külön megvásárolható hálózati adaptereket.

ha meg egyszerre több készüléket tud a cég szállíttatni, mert ugye a kisebb doboz miatt majdnem dupla annyi fér egy konténerbe, azzal az egyik legszennyezőbb szállítási forma, a hajózás is kisebb lábnyomot hagy maga után, az pedig hosszú távon mindenkinek jobb.