Megérkezett a dark mode a Facebookra is az iPhone-on

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/11/12/megerkezett-a-dark-mode-a-facebookra-is-az-iphone-on/

Az iOS 13 egyik nagy újítása egyértelműen a dark mode, azaz a sötét kinézet volt. Rengeteg alkalmazás egyből felszállt erre a vonatra, de például az Instagram és az Facebook nem siette el, az utóbbira egészen mostanáig várni kellett. Néhány hete már rengeteg külföldi és magyar médium is lehozta az erről szóló hírt, azonban akkor még…

Több App darkmódjának semmi értelme mert nem korom fekete ahol a ledek nem világítanak és energia takarékos, hanem csak egy sötét szint választanak. Ebben az esetben a ledek ugyan úgy dolgoznak.

Nincs igazad teljesen. A képernyő fogyasztását az ún. APL (Average Pictue Level - Átlagos Kép Szint tapán) számban mérik, ahol való igaz, hogy a sötét szürkénél is aktív a LED, de korántsem fogyaszt annyit, mint ha fehér lenne.

Egyszerűsítve, ha:

  • a fehérnél 100% a fogyasztás és a
  • feketénél 0%

akkor a sötét szürkénél mondjuk hasamra csapva legyen 15% a fogyasztás. Az még mindig 85%-kal kevesebb mint a 100%.

Ráadásul dizájnban is nagyon rossz a fekete, de ezt egy grafikus/UI mérnök jobban el tudná magyarázni.

Nálam nincs még dark mode…

mitől függ, hogy melyik felhasználónál jelenik meg, és melyiknél nem?

Nem tudom mitől olyan nagy szám ez a “dark mode”… nekem kimondottan rossz a szememnek, ekezd tőle káprázni és még a migrénem is elő jön… Nem tudom, hogy csak engem ver a sors ezzel a képességel, vagy mást is, de nálam sajnos ez van :frowning: :slightly_frowning_face::frowning::confused:

a facebooktól, ahogy az ő úri kedvük tartja.

Ha már Dark Mode, a szifon mikor oldja meg hogy működjön ha egyszer beállítom? Most ugyanis, beállítom, majd ha rányomok egy cikkre, vagy újratöltöm az oldalt, megint kikapcsol, nem jegyzi meg.

Safari, iPad Pro

@rXc a https://qa.szifon.com/ felületen jobb felül kattints a profilképedre, majd a lenyílóban jobb oldalon a kis figurára, majd Preferences. Bal oldali menüknél Interface, azon belül Theme, és itt válaszd ki a Dark Mode-ot. Aztán görgess le és Save Changes. Ekkor megjegyzi véglegesre.

Köszi. Megcsináltam. Frissítem az oldalt, ugyanúgy visszavált.
Megjegyzem, a jobb felső csúszka is azért van hogy be tudjam állítani. De nem jegyzi meg. Valahogy szarul kezeli a sütiket talán, vagy nem tudom. Lehet nem az oldal hibája, lehet az iPadé, de rohadt idegesítő.

Csináld azt amit én, hogy kizárólag a qa.szifon.com felületén olvasod az oldalt. Mert ott megtartja állandóra ezzel a beállítással, magán a szifon.com -on valóban elfelejti egy idő után sajnos.