Megjelent a Parallels 16.5 natív Apple Silicon támogatással

Eredetileg itt jelent meg: Megjelent a Parallels 16.5 natív Apple Silicon támogatással - Szifon.com

Elérhető a natív Apple Silicon támogatással rendelkező Parallels 16.5 alkalmazás, mely 30%-kal jobb teljesítményt nyújt az Inteles társánál. Az M1-es Mac-felhasználók most már új módon futtathatják a Windows rendszert gépeiken. A Parallels hivatalosan is kiadta a Parallels Desktop 16.5-öt, natív támogatással az Apple Silicon chipek számára. Ez lehetővé teszi a Windows 10 ARM Insider Preview…

nem birom letölteni az insider previewt sehogy

alighogy ezt leírtam, sikerült :smiley:

Beszámolsz milyen? És esetleg ilyen népszerű, de egyszerű játékok mennek-e? Gyereknek gondolkodok M1-s gépen, és nem tudom inteles legyen, vagy már az új.

Tervezek váltani, de nekem a parallels alap a munkához. Meg tudja vki mindani, hogy egy normál Win10 64bit megy-e rendesen? Esetleg parallels engedi?
Mert hiába az ARM windows, ha az appok alá nincsenek meg.

Notebook meg az M1… ezzel még ehetjük a kefét egy darabig. Meghajt 3 monitort? Natív appok legacy témákban? Fájó szívvel kivárok.

Tegnap vettem egy 2018-as MBPR-t 32 GB / 1 TB Radeon DG konfiggal… bőven a 2019-es szép utolsó inteles félára alatt. Hó végén kirúgom a főnökömet, elmegyek a sarki trafikba’ architektnek.

Milyen egyszeru jatekra gondolsz, pl?

En egy appot akartam hasznalni, egy auti diag progit, egyelore nem tudtam elinditani mert kell neki .net 3.5. Az meg nem akart telepedni.

Amugy ha jatszani akarnak es konkret jatekkal akkor miert akarsz nekik macet venni? Ha megvannak az igenyek ahhoz kell gepet valasztani.

Nem hajt meg, es milyen legacy appok?

Nyilvan az ne vegyen, akinek nem megfelelo de ez mindennel igy van.

En imadom. Minden amit irtak mutattak rola igaz. Gyors, reszponziv, akku ido brutalis. Minden ami nekem kell jelenleg, megy vele.

Minecraft, Rocket league. Ezeket szeretné. Nem top játékokat. Egyébként megelégedéssel használja az OSX-t. Ennyi miatt kellene a windows…amit egy Intelesre ugye fel lehet könnyedebben rakni.

Hová kell 3 monitor? 2 bőven elég mindenre. Az appok is kiválóan működnek, nem tudom miről beszélsz…

ha tudna 3-at, az lenne a baj, miért nem tud 4-et :smiley:

Rocket League teljesen jó!!! Repeszt rendesen ahogy kell. (már amennyire értek én a gamerkedéshez)
A Minecraftot nem birtam telepiteni mert állandóanm azt akarta hogy lépjek be egy eszközömön. Pedig be voltam lépve ezzel az ARM windows-zal. Amúgy minden megy úgy látom.

Mivel a Minecraft microsoft terméke, meglepődnék ha nem menne. :slight_smile:

Sajnos a .net 3.5-öt nem birom feltenni, pedig fórumokban írják, hogy az is megy. Csak nekem nem :slight_smile: De még majd próbálkozok.

1 kedvelés

azt meg elfelejtettem említeni, hogy brutálisan gyors,hihetetlen, az egész, böngésző, meg minden, pöpec!

Nem baj majd megint az jön mint az elején a második hsz előtt :smiley:

1 kedvelés

Windows APIk… semmi gond, amire nektek megette az ssd-t a szoftveres emuláció addigra az én legacy hardverem rég megfőzte magát…

… én csak annyit szeretnék mondani, hogy egy anonim Mac-kedvelő ember vagyok 30+ éve, emeljük fel kezünket egymást támogatva :sweat_smile:

1 kedvelés

nem rossz ötlet, 4x27 pont jó lenne :grinning_face_with_smiling_eyes:

Köszönöm szépen az infót. Akkor lassan be lehet szerezni, ezek az apró gondok addigra csak kiforrják magukat :slight_smile:

Minecraft amugy nativ is megy ugy latom, nem neztem meg, csak rakerestem.

https://www.google.hu/search?q=minecraft+on+apple+M1&client=safari&hl=en-hu&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwjA0tWmo4jwAhUOmYsKHffXD3kQ_AUoAnoECAIQAg&biw=390&bih=664&dpr=3

Akár 250 százalékkal kevesebb energiafogyasztás: az M1-es Mac-en a Parallels Desktop 16.5 2,5-szer kevesebb energiát fogyaszt.

Ugye értjük, ha valami 100%-kal kevesebb energiát fogyaszt, az nem fogyaszt energiát.
Ha ennél is kevesebbet (minusz 250%) fogyaszt, az már perpetuum mobile. Na ezt azért nem hiszem el.
A százalékszámítás álti hatodik osztály.
Gyengébbek kedvéért: 2,5x több = plusz 150% ill. 2,5x kevesebb = minusz 60%

NA nem! Baj van a matekoddal, csak mert az termelné az energiát a semmiből és maga is működne maximumon. Ergo több mint perpetuum mobile, talán valamit ellestek Nikola találmányaiból. :crazy_face: