Megjelent a tvOS és HomePod Software 16.3 – hőmérséklet- és páraérzékelés a HomePod minin

Eredetileg itt jelent meg: Megjelent a tvOS és HomePod Software 16.3 – hőmérséklet- és páraérzékelés a HomePod minin - Szifon.com

Kicsit több mint 1 hónappal a tvOS 16.2 megjelenése, és egy nappal a többi frissítés után az Apple kiadta a tvOS és HomePod Software 16.3-at, ami elsősorban a HomePod mini esetén hoz több újdonságot. Elképzelhető, hogy a frissítést nem dobja fel rögtön az Apple TV-nk, vagy a HomePodok esetén nem látjuk rögtön az Otthon appban az…

Sziasztok!
Mióta frissítettem HomePod-ra (előző gen) és HomePod Mini-re az OS-t, a következő problémám van:

  • Listázott új feature a pittyenés, hogyha Siri vette a kérésemet, de ezzel egyelőre én buktam a szóban történő reakciót, akár HomePod-dal azonos szobában van vezérelt eszköz, akár egy másikban.

Mondok pár példát: HomePod nappaliban, villanykapcsoló ugyancsak ott. Hey Siri, please turn on the light in the Living Room. -Siri kapcsol villanyt de válasza korábban ez volt: Ok, Living Room lights are on. Most pedig: “Pitty”.

Ugyanez ha másik szobában van a kapcsoló, de én a nappali HomePod-ot használom interface-ként. Utóbbi esetben lövésem sincs, hogy a pittyenés most azt jelenti, oké megtörtént vagy, h nem hallotta jól (olyankor is pittyenés szokott lenni, ritkán mondja ki, h mondjam újra)

Vagy ami még rosszabb, Hey Siri, please set the temperature to 24. Korábban ezt válaszolta: Ok, warming to 24 Celsius.

Most meg erre is pitty van, ami azért rossz, mert néha korábban is félreértett, de a válaszából tudtam, hogy mit értett így lehetett korrrigálni.
Ettől a feature-től pedig azt kaptam, hogy mostantól buktam a full hangutasítást, mert elő kell vennem a telót, h rácheckoljak az eszközök beállításaira, de ha így teszek, akkor már nyilván a home app-ban fogok beállítani.

Sajnos Home App-ban nem látom annek a feature-nek kikapcsolási lehetőségét. Tudja valaki, hogy esetleg hol keressem, illetve lehetséges-e egyáltalán? (HomePod beállításainál nem szerepel ilyesemi)

  • HomePod Mini esetén nem jön elő a levegő minőség szenzor. Oké az IOS-t még nem frissítettem -tapasztalatok hiányában egyelőre nem is fogom- de az nem is volt az előfeltételek között. Illetve nem is lenne logikus, mivel ha a pl a villanykapcsolóm új feature-rel jelentkezik, ahhoz sem kell az iOS-t frissíteni :slight_smile:

Tudja valaki, hogy hogyan lehet elővarázsolni, tán tényleg az iOS frissítése lesz a megoldás. Ez tényleg nagyon megdöbbentő lenne.

Nektek mik a tapasztalataitok frissítés után?
Ha írtok ti is, akkor fogok küldeni Apple-nek pár észrevételt, hibajegyet.

Ez uj “feature”:

  • Siri confirmation tone will now play to indicate when smart home requests are completed for accessories that may not visibly show a change or are located in a different room

Eddig Siri mindig valaszolt szoban, most elvileg ha van Homepod abban a helyisegben, ahol a cselekedetet vegre akarod hajtani, akkor elvileg csak vegrehajtja a feladatot, ha pedig nincs ugyonazon helyisegben HomePod, akkor pittyen. Nekem, szemely szerint, a regi megoldas jobban tetszett…

Szia,

Kell hozzá az iOS 16.3, csak utána jön elő a kis klíma jel, ahol látod a hőmérsékletet és páratartalmat.