Megjelent a watchOS 5.1.2 – EKG a Series 4 esetén és egyebek


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/12/06/megjelent-a-watchos-5-1-2-ekg-a-series-4-eseten-es-egyebek/

Bő négy héttel a watchOS 5.1 hibája miatt kényszerűségből kiadott watchOS 5.1.1 megjelenése után az Apple elérhetővé tette a watchOS 5.1.2-es frissítést. Az új verzió elsősorban a Series 4-et használók számára érdekes a kis trükkel itthon is aktiválható EKG funkció miatt, de ezek mellett természetesen más apróságokat és hibajavításokat is tartalmaz. Nem érdekelnek az újdonságok, csak…


#2

Dark mód beállításakor a cikk fele olvashatattlan!

Lesz konkrét teszt az EKG itthoni működéséről? Sokan várjuk szerintem ezt, hogy váltsunk… Köszi!


#3

Tervezzük, mert óra van, de úgy tűnik jelenleg csak az USA-ban vásárolt órákkal működik.


#4

Van arra vonatkozó információ, hogy meddig tárolja az adatokat pitvarfibrilláció után? Mert inkább az lehet érdekes mintsem a tény, hogy éppen van. Az adott esetben hosszabb időtartamút ugyanis - sajnos - nem annyira nehéz észrevenni, hogy óra kelljen hozzá. Ezt tapasztalatból mondom - tavaly Szeptember óta 3 is volt, 2 hete volt szívműtétem emiatt - és szerintem ez inkább a kardiológusnak lenne használhatóbb információ nem a felhasználónak. Amúgy mindenképpen jó dolog, de az is tudni kell, hogy van amikor csak pár másodpercig tart, ez esetben inkább csak megrémítheti a “tapasztalatlan” felhasználót mint segíti, ilyenkor jönne jól a hosszú távú információtárolás. Még egyszer hangsúlyozom ez egy jó dolog - ha pontosan működik - senkit nem akarok lebeszélni róla, örülök, hogy a hétköznapi életbe is “beszivárognak” az ilyen eszközök.


#5

Szerintem ahogy sok minden mast is, a Health appban ez is historikusan visszanezheto lesz.


#6

ahogyan a cikk is írja, a mért adatok az Egészség appba kerülnek, ahonnan csak akkor törlődnek, amikor te kitörlöd őket. ezeket utána PDF-ként is tudod exportálni, és oda lehet adni a kardiológusnak.


#7

Időközben már a közzététele után röviddel frissítettük a cikket az alábbiakkal, ha esetleg valaki csak rögtön a közzétételekor olvasta volna el:

Az Apple Watch Series 4 és az EKG kapcsolatáról hamarosan bővebben is írunk – a korábbi hírekkel ellentétben hiába állítjuk át az óra régióját az Egyesült Államokra, nem jelenik meg az EKG app! Ez arra utal, hogy a regionális beállítások helyett az Apple mondjuk az óra sorozatszámát veszi alapul, így elképzelhető, hogy csak az eredetileg az amerikai piacra szánt modelleken fog ez egyelőre menni, nem lehet trükközni vele, ami sajnálatos. (Más szempontból azonban a kicsit is aggódós felhasználók számára ez a sok egészségügyi érzékelő csak további aggodalmakat szülhet az eszközök által mért, és szakember helyett laikusok és az internet által “elemzett” adatokból kifolyóan.)

A szabálytalan szívritmussal kapcsolatos értesítések beállításának lehetősége viszont megjelenik megfelelő regionális beállításokkal – ám természetesen az Apple volt annyira “kedves”, hogy ennek használatát meg az aktuális helyzetünkhöz kötötte, tehát ha a GPS szerint nem vagyunk amerikai felségterületen, akkor ez a funkció sem érhető el számunkra.

Ha tehát nem Amerikából vásároltuk meg az óránkat, akkor jelenleg felejtős az EKG – és egyébként az LTE is. Az LTE problémájáról pedig itt írtunk:


#8

Észrevettétek, hogy aktualizálták a Watch app ikonját az iOS-ben?