Megjelent az iOS 12.3.1 – iMessage szűrési hibajavítások

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/05/24/megjelent-az-ios-12-3-1-imessage-szuresi-hibajavitasok/

Közel két héttel az iOS 12.3 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 12.3.1-et. Az új kiadás elsősorban két, az iMessage üzenetek szűrése esetén meglévő hibát javít. Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés. iOS 12.3.1 újdonságok A hivatalos információkban az Apple a következőket írja: Az iOS…

Nekem folyamatosan volt hívás alatt fura megszakadás, extra érdekes recsegéssel. Kikapcsoltattam a hívás alatti 4G-t. Úgy elmúlt, de most jöhet az frissítéssel a tesztelés.
ui.: a frissítés része VoLTE hivásokkal kapcsolatos hiba javítása is!

a VoLTE-t nem írja a frissítés sem magyar, sem angol UI esetén – de a cikkbe bemásoltuk, mit ír a magyar szöveg.

Ios 12.4 beta 2-re update-el rámegy?

alacsonyabb verziójú rendszerre nem tudsz magasabb verziójú rendszerről frissíteni.

iTunes-szal megpróbálhatod, de csak helyreállítási módban, a letöltött IPSW-t betallózva, mert normál módban várhatóan eldobja majd azzal, hogy régebbi, mint ami a készüléken van. de egyébként:

Így van, nem írja. Minden nagy külföldi oldalon ott van a cikkekeben ez. Lehet hogy egy under the hood javítás?!

vagy mivel a külföldi oldalak cikkeiben a 9to5Mac által kiszivárogtatott changelog van, ezért lehet, hogy az Apple csak azt tesztelte ezzel, hogy honnan szerzi meg a szivárogtató az információit, hogy ezt megakadályozhassák a jövőben.

így viszont, mivel a megjelent changelog nem ír VoLTE hibajavítást, nem lehet kijelenteni, hogy ilyesmit is javítana ez a frissítés. persze ez nem kizárt, de az mindenképpen furcsa, hogy a hivatalos changelogban nincs ilyesmi, csak a kiszivárogtatottban.

Nekem iPhone 6 on és XR on is ugyanaz volt csak azon már frissitettem.

ez furcsa, nekünk egy készülékünk esetén sem írta a fentieket, ezért is vettük ki a cikkből a VoLTE-s mondatot még a közzététel előtt.

Lehet hogy régiótól függ ?
Én pl izraelben vagyok (Izraeli beállitásokkal csak a nyelv angol), de láttam hogy az usa ban is kiirja a VoLTE t is a changelog.

Egyébként eddig a hosszabb telefonhivásoknál mindegy hogy vonalas vagy FaceTime hang, kb tiz perc után elkezdett nagyon berecsegni a hang. Torz meg visszhangos lett. Remélem ez megoldja. Lehet hogy ez Magyarországon nem is volt probléma.

nem hinném, hogy a régiónak ehhez köze lenne, mert nekem például USA van beállítva, de több készüléken is néztük, több különböző beállítással, és nem írta ezt.

USA regios, USAban vasarolt iPhone 8 nem irt ilyet.

Természetesen elhiszem nektek, de itt mind az Xr egy iPhone 7 és a már nem használt iPhone 6 is ugyanezt irta ki. De láttam YouTube on hogy aki mutatta az ujdonságokat annak is kiirta.
Szóval én meg úgy jártam hogy nem is láttam olyant akinek ezt ne irta volna bele.

Sziasztok!
Nem tudom egyedi e a hiba, de kaptam egy iphone SE-t, és a Beállítások app-ban a keresés nem működik.
Bármit beírok, semmire nincs találat.
Amikor megkaptam csináltam rajta egy ios frissítést, majd a gyors költöztetéssel (egyik telefon a másik mellett) raktam át az 5S-ről mindent.
Másnál is van ilyen hiba?
Ha nincs mi a teendő?

érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

Tavasszal kicseréltettem a feleségem 6-osában a kijelzőt, mert törött volt. Mivel Garas Dezső voltam, nem hivatalos szervizben csináltattam. Persze a touch id nem működött a csere után, nem lehetett aktiválni. Aztán a 12.3.1-re frissítés után hopp!, megjavult, azóta működik, a korábban betanított ujjakkal nyitható a készülék.

ez fura, mert a legtöbb esetben ez akkor szokott így lenni, ha a Touch ID kábele sérül, vagy magát a gombot kicserélik. magától a kijelzőcserétől nem lesz ilyen, mert a gomb minden vezetékelése is átszerelésre kerül ilyenkor. mindenesetre ezt akkor sikerült szerencsésen megúszni.

1 kedvelés

Nem igazán értettem eleve azt sem, hogy ha kicserélte a gombot, miért nem ment, de arról is lemondtam időközben, hogy helyre lehet hozni… Mindenesetre a frissítés óta működik, ha nem az javította meg, “szerencsét hozott”. :slight_smile: Persze a tanulságot levontam a történetből. Mea culpa!

minden Touch ID párosítva van a készülék alaplapjához. ha tehát kicseréled két készülék között a két gombot egymással, akkor azok a másik készülék alaplapjával nem működnek ujjlenyomatolvasóként, csak nyomógombként. ezt az Apple biztonsági okokból korlátozza már a Touch ID megjelenése óta.

ha a kicserélés alatt az átszerelésre gondoltál, az valóban furcsa, hogy nem ment utána, de akkor szerencse, hogy megoldódott a frissítéssel.