Megjelent az iOS 13.2 – Deep Fusion az iPhone 11 modelleken és hibajavítások

Nálam is dettó. Az Apple tényleg cserben hagyott minket erre nincs jobb szó!!!

Remélem lesztek annyian, hogy az Apple odafigyeljen egy ilyen súlyos hibára!!!

Sziasztok!!
Nekem a frissités hazavágta a telót 7S !
Minden müködik csak telefonálni nem lehet!!!Nem hallom a túloldalt és a túloldalon sem hallanak engem!!!
Gratulálok a " világcégnek " hogy ilyen fejlesztői vannak!!!

mire gondolsz 7s alatt? mert olyan készülék nem létezik. ezeken végigmentél már?

Én ma felhívtam a supportot és megkérdeztem milyen módon tudom elküldeni az Apple-t a picsába???
Tényleg. Azt mondták jegyzik a hisztimet addig is küldenek egy magyarnyelvű cucot szerintük mit kellene végig csinálni hátha valami orvosolja a hibát.

Ezt mind tudták küldeni.

@Hacsi vicces, hogy ezt linkelted, mert ezeket már mind leírtuk korábban, és még mi lettünk elküldve miatta a fenébe, hogy mégis miért javasolunk ilyesmiket.

Hát emiatt a vicc miatt posztoltam ezt most. Viszont ha gondolod úgy rémlik volt egy olyan cikk amiben benne volt, hogy mikorra várható a javítás. Na azt szívesen elküldöm nekik, hogy töröljék ki maguknak a sza…al. Ha bele egyeztek.

@Hacsi hiába küldöd el nekik, nyilván azt fogják rá válaszolni, hogy nem tudják megerősíteni a cikkben foglaltakat, hiszen nem áll érdekükben, pláne hogy december még odébb van, mert eleve rosszul veszi ki magát ez az egész probléma, hogy eddig húzódik, az Apple-ös ranglétra alján álló supportos meg kb semmit nem tud a felsőbb vezetés döntéseiről.

Akkor lehet kene egy kemenyebb cikk hogy az Apple cserbenhagyta az ugyfeleit.

@Hacsi részletesen írtunk róla már korábban.

de véleményem szerint ezt továbbra is csak az érintettek tudják érdemlegesen is leverni az Apple-ön. én például naponta felhívnám őket az ingyenes számukon, hogy még mindig nem jó. és még mindig. és még mindig. a céghez a legkönnyebben úgy jut ez el, ha az első “védelmi vonalat” jelentő ügyfélszolgálatosaik lefárasztásával azok supervisorai a saját feletteseik felé folyamatosan azt jelzik, hogy napok óta szedik darabokra őket az elégedetlen vásárlók tucatjai, óránként legalább >X, ahol X egyenlő a már zavaró mennyiséggel. ha mindenki, aki érintett, ezt tenné, az elég erős nyomás lenne a cégen.

Én hivogattam őket két naponta.
Mindig valami óvodás hangú gyerekmunkas vette fel aki csak hebegett ha óvott semmire nem tudott válaszolni. Állandóan az volt a válasz hogy tudnak a problémáról, annyit tehet hogy továbbítják a mérnököknek a problémát. Egyszer az elején volt egy olyan hogy nem tudott velem mihez kezdeni, akkor atkapcsolt egy felsőbb szintre ahol persze senki nem vette fel a telefont,úgyhogy meguntam és én raktam le. Azóta nme hívtam őket. Viszont vettem egy másik (nem időn) telefont és azt használom. Azt elerték hogy én soha többet nem veszek ifont.
Ba…ák meg a termékeiket. Vannak náluk sokkal jobb gyártók.

Ha minden igaz jön a frissítés hamarosan (kacsintó szmájli)

@bojti

1 kedvelés

Ezt a sejtetést értsük úgy, hogy nem decemberben, hanem hamarabb?

Igen :slight_smile: van egy közeli dátum, ahol kiadhatják a már kész (tesztelt) verziót, de 100%-kra nem mondhatjuk.

Remélem mihamarabb valóra is válik a javítás. Mert nekem ugyan ritkán, de újra és újra előjön a hiba, pl tegnap is, szóval erősen érdekel a megoldás…

Khm… ritkán…
most már sűrűbben pl ma is.

Lassan szét b@sz az ideg nálam 11 pro naponta többször nem elérhető az egyik telefonszám, vagy az esim vagy a sima mind a kettő telekom, de közben nem is használom a telefont, a feleségem xs telefonja esim telekom azon van az adatforgalom a normál sim voda és ha elmegy itthonról nem megy neki a net csak akkor ha hard reset van A sima repülőgép mód nem elegendő arra nem jön vissza sajnos…

Szia! Az egyiken kapcsold ki teljesen a mobilinternet, ez szokott segíteni!

1 kedvelés

Látod, megjelent :slight_smile:

Ja idén hamarabb jött a Mikulás :pray:
Puttonyból letöltve, telepítve, most várunk a tapasztalásra.
Most majd eldől, hogy hiszek-e benne…
Köszi az előzetes Khm sejtetést.

1 kedvelés