Megjelent az iOS 13.5 – maszk gyorsabb felismerése és COVID-19-fertőzésnek való kitettség naplózása

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/05/20/megjelent-az-ios-13-5-maszk-gyorsabb-felismerese-es-covid-19-fertozesnek-valo-kitettseg-naplozasa/

Az Apple este 7-kor kiadta az iOS 13.5-öt, ami a frissítés részletei alapján fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz. Az iOS 13.5-nak köszönhetően a készülék gyorsabban felismeri, ha maszkban vagyunk, így szinte azonnal feldobja a jelkód kérését. Emellett az iOS-ben megtalálható a COVID-19-fertőzésnek való kitettség naplózása API, amivel az esetleges fertőzésnek való kitettségről kaphatunk értesítést a hivatalos…

Érdekes, nekem már magyar nyelvű a telepítési tájékoztató.

Sokkal kényelmesebb lenne, ha ujjlenyomattal is fel lehetne oldani a telefont. Sokszor a hócipőm tele van a faceID-val…

az ujjlenyomat meg (gumi)kesztyűvel nem jó. :stuck_out_tongue:

ujjlenyomatos készülékként ott van az iPhone SE 2020. olyan készülék jelenleg nincs az Apple kínálatában, ami Face ID mellett az ujjlenyomatot is tudná, és erre valószínűleg kár is számítani. az Apple elengedte a Touch ID-t már évekkel ezelőtt.

1 kedvelés

Én a TouchID-t utálom már rég elavult… A FaceID a legjobb szerintem.

Hát egy kijelző alattit el lehetne viselni, még mindig jobb mint végig ütni a kódomat pl maszkban. Akkor nem is látszana és útban sem lenne semminek. De hát ameddig a konkurenseknek nem sikerül valóban jó F-ID -t csinálni, addig sokaknál marad az a biztonság és még a mindenféle pótlék, amit a F-ID helyett belepakolnak a telóikba. Bár állítólag a samu már csinált jót (háztáji szerint), csak vmi okból senki nem használja mégsem és ráfogják, hogy azért mert a T-ID jobb, hát amellett a F-ID mellett én is inkább a régit használnám. :grinning: Amugy valóban sokan szeretik a régit jobban, de ez a felhasználási szokásaikból fakad és nem azért mert az jobb, v biztonságosabb egy iphone esetében.

Sziasztok!
Iphone 7 frissítése után a beállítások appnál még mindig ott a “piros 1-es” .
Átnéztem a beállításokat, nem látok benne semmit amire utalhat.
Hol keressem a hibát?

Sziasztok!
7+ frissült 13.5 re. Azóta alig érnek el a gyermekeim. A kezemben a telefon egyszer jön a hivásértesitő sms!!!
Azt mondják mikor hivnak bemondja nekik a hang hogy a hivott szám nem kapcsolható!!!
Most az ios vagy a Voda a hunyó??
üdv

hálózati beállítások törlése volt már?

még nem. az segitene?
és azt hol kell?

van kereső a Beállítások appban, ki is dobja rögtön: Beállítások, Általános, Alaphelyzetbe állítás, Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása.

köszönöm.beállitom és majd látom.

Sziasztok!
Másnak is jobban merül a teloja telepítés után? Eddig egy éjszaka max 4-5%-ot esett a toltottseg, most 20-at. Bár ez az első éjszaka, nem tudom később javul-e a helyzet.

Sziasztok!
Ne haragudjatok ha agyon ismételt és unalmas kérdéssel fordulok hozzátok.
Van egy Iphone XR telefonom, amit nagyon sokat használok munkára, főleg az utóbbi időben. Rengeteget olvastam, néztem videókat az IOS 13-ról és nem tudom eldönteni frissítsek-e.
Jelenleg 12.4.1 van a telón, végtelenül megvagyok elégedve mindennel és attól félek sok lenne a bug ami nehezítené a mindennapokat és a munkát is.
Ez miatt kérdezném, hogy jár bármiféle hátránnyal ha még maradok a régi rendszeren és továbbra is kivárok egy újabb verzióra vagy esetleg a 14-re?
Előre is köszönöm a segítséget.

A 12.4.1 ota megjelent ujabb rendszerekben az alabbi hibakat javitotta az Apple:

  • 12.4.2: Ebben a verzioban a 12.4.1-ben mar megprobalt CVE-2019-8641 hibat javitottak veglegesen. Apple doksi: https://support.apple.com/hu-hu/HT210590

  • 12.4.3: Ebben a CVE-2019-8796 azonositval rendelkezo Airdroppal kapcsolatos hibat javitottak. Errol a hibarol egyelore nem talalok reszletesebb leirast. https://support.apple.com/hu-hu/HT210590

  • 12.4.4: Itt az elso hibahoz hasonloan egy tavoli kodfuttatast lehetove tevo hibat javitottak, amelyet a Facetime alkalmzasban talaltak, CVE-2019-8830. https://support.apple.com/hu-hu/HT210787

  • 12.4.5: Itt az Apple nem tette kozze a javitott biztonsagi hibak listajat.

  • 12.4.6: Itt az Apple nem tette kozze a javitott biztonsagi hibak listajat.

  • 12.4.7: “Reszletek hamarosan” Ennel a napokban megjelent frissitesnel pedig egyelore nem publikaltak a javitott hibak listajat.

Ha valasztanom kellene, az 12.4.2 es a 12.4.4-ben javitott azonnali kodfuttatast lehetove tevo hibakra kijott javitasokat mindenkeppen telepitenem, hiszen ezekkel at lehet venni az iranyitast a keszulekem folott. A 12.4.3-ban megjelent Airdroppal kapcsolatos hibatol a leiras alapjan nem felek. A 12.4.5 es a 12.4.6 pedig lehet, hogy nem javitott biztonsaggal kapcsolatos hibat, de lehet hogy stabilitassal kapcsolatosat igen (volt mostanaban valami unicode karakteres osszeomlas, bar nem tudom, hogy ez erintette-e az iOS 12 verziot futtato eszkozoket).

Nyilvan egy nem tamogatott keszulek eseteben nem tudsz javitasokat telepiteni, de szerintem amennyiben van kiadott javitas, azt butasag nem telepiteni.

Köszönöm a segítséget.