Megjelent az iOS 17.2 – Napló app, fejlesztések a Művelet gombhoz és a Kamera apphoz, és egyebek

Az még nem azt most akarom megcsinálni, csak gondoltam megkérdezem hátha valakinél volt már ilyen és így megúszom hogy a wifi jelszavakat majd újra megadjam úgy hogy nem is ez a megoldás. :slight_smile:

ha a jelszavakat az iCloud kulcskarikára mented, akkor nem kell őket újból megadni, amikor csatlakozol az adott Wi-Fi-re.

elvileg mindent mentek icloudba. le tudom csekkolyi valahol hogy mentve van-e?
Megtaláltam a kulcskarikába.

Na majd akkor most tesztelem, töröltem de a törlés után nem dobta fel a wifi jelszót… be kellett írnom :slightly_frowning_face:

passzolom, nagyon ritkán szoktam csak törölni a hálózati beállításokat, és utána nem szokott ezzel vacakolni, egyszerűen visszacsatlakozik jelszókérés nélkül az ismert Wi-Fi-re.

Néha az otthoni wi-fi kapcsolattal behülyül a 14 PM.
Ilyenkor hiába ajánlja fel a rendszer a család más tagjától a wi-fi jelszó átvételét azt nem fogadja el, sőt talán az sem volt néha jó ha kézzel megadtam. Ilyenkor csak az segített, ha ezt a hálózatot elfelejtettem vele utána ment minden.

router újraindítása volt már?

Persze, ráadásul a többi eszköz ment a routerrel.

nálam ma azt vettem észre hogy pl átírta az eszköz nevét simán csak iPhone-ra mi a fenét tesztelnek mostanában az almánál ha ilyen hibák vannak. Ráadásul ez a wifi mobil adatforgalom hiba ismert mert elvileg a 17.2 ezt is javítja…

Egyébként a Siri egészség papot valaki tesztelte nála működik? Mert én még nem tudtam rávenni sehogy hogy pl kiírja a kérdésemre hány lépést tettem meg csak azt írja ki hogy nyissam meg az appot és ha rányomok meg is nyitja. viszont tele van a YouTube olyan videókkal ahol ez működik.

tudtommal Apple Watch esetén a Siri és az Egészség app együttműködése csak amerikai angol vagy kínai nyelvű (és valószínűleg régiójú) készüléken működik.

az iPhone-on ugyanakkor más a helyzet, ott engedélyezve van a Beállítások, Egészség, Adatelérés és eszközök alatt, hogy Siri hozzáférjen az adataidhoz?

én ebben a naplóba csalódtam mást vártam.

legjobb tudomásom szerint a WWDC-n bemutatott dolog érkezett meg, nem volt lutri, hogy milyen lesz.

igen engedélyezve van azért kérdeztem hogy másnál ez működik? Mert nálam hiába van engedélyezve nem megy.

nekem nem volt engedélyezve, engedélyeztem, és működik. esetleg tiltsd le, majd kapcsold vissza.

azt már megcsináltam de nem segített.

nekem működik, úgyhogy ötletem sincs. vegyél fel róla hibajegyet, aztán valami majd csak lesz.

Continuing the discussion from Az iOS 17.2-vel az Apple többségében kiküszöbölte a Flipper Zero-s viccelődést:

Lehet hogy a Flipper Zero viccelődést részben orvosolta, cserébe elrontotta az iMac (Monterey) - iPhone szinkronizálást. A biztonsági mentést követő (3/6-os számú) “szinkronizáció előkészítése” lépésnél beragad. Az apple támogatással 3 napja keressük a megoldást…Remek!!!

@ha5abe mi történik, ha archiválod a meglévő mentést vagy áthelyezed egy másik mappába, az eredeti helyéről kitörlöd, és teljesen nulláról próbálsz mentést csinálni?

Jadeye mi történik, ha archiválod a meglévő mentést vagy áthelyezed egy másik mappába, az eredeti helyéről kitörlöd, és teljesen nulláról próbálsz mentést csinálni?

Ezt már próbáltam (törlésével és archiválásával is) sajnos ugyan az történik. Ha csak az adatmentést választom az lefut (Az Apple Configurátorból is) de a szinkronizáció választásnál a biztonsági mentést követő (3/6-os számú) “szinkronizáció előkészítése” lépésnél beragad.
Az iMac le sem állítható, csak a lighting kábel kihúzása után, különben a folyamatban lévő folyamatra hivatkozik…
Nem az iCloudba, hanem helyi diskre van állítva a mentés.
Újratelepítettem (azaz felülírtam) internetről (Alt-Command-R -el indítva a Monterey helyreállítását.
Elvégeztem DiskUtility-vel a disk hibajavítását. (Nem talált hibát.)
Próbáltam az iCloud-ból kilépni az iMac-en és a telefonból is, majd vissza.
Próbáltam a fotók, hanganyag, stb…szóval minden kikapcsolásával, de ugyan az a hiba.
Próbáltam teszt felhasználó létrehozásával, iCloud-ba belépve, de ugyan ezt produkálja.
A felhasználót töröltem, de elfelejtettem kijelentkezni az iCloud-ból.
Ez a próba a telefonon új bejegyzést hozott létre a telefonon az Üzenetek/Üzenettovábbítás listán. az iMac 2x szerepel azonos névvel. Az apple támogatás e duplikálás megszüntetésével kapcsolatban visszahívást ígért.
Próbáltam angol és magyar nyelvre állított állapotban.
Próbáltam a telefon kényszerített újraindítása után.
Az iMac ki-bekapcsolásai után.
Próbáltam az iMacEthernet-Lighting kábel felé internetmegosztásának kikapcsolt állapotában.
Próbáltam külső frissen formázott diszken létrehozni monterey-t és arról ott meg azon akad fenn, hogy egyszerre csak egy gépen hajtható végre szinkronizáció. Az adatmentés része az lefuttatható.
Az apple felső szintű támogatásnak küldtem képernyőfotókat és konzol hiba naplókat a szinkronizációs problémával kapcsolatban, akik szintén visszahívást ígértek. Arról tájékoztattak, hogy sajnos a mérnökségre nem küldhetik tovább, mivel az iMac már elavultnak számít. Mondtam nekik, hogy a gép avultatása egy dolog. Azzal sem értek egyet, mivel szoftveres trükkökkel, de a sonoma a frissítéseivel együtt is telepíthető jóval régi gépekre, ami miatt lehetnek olyanok, akik szándékos avultatás lehetőségére is gondolhatnak. Viszont egy most kiadott iOS és Monterey frissítésre nem mondhatják, hogy elavult, különösen, hogy a hardveresen már nem támogatott 2015-ös iMac-re telepítését mindenkinek javasolják. A frissítés előtt szinkronizációs hiba nem volt. A hiba pedig a most kiadott frissítés után jelentkezett és én szoftveres hibának gondolom. Most itt tartunk…

ahogy látom, gyakorlatilag mindent végigpróbáltál, amit lehetett.

a gépes mentés minden esetben a gépre ment, azt hiába állítod át ott az iCloudra, az csak azt jelenti, hogy alapértelmezetten a készüléken mi van beállítva, ettől függetlenül a gépen elindított mentés a gépre fog menteni.

én ezt értem, de én sem értek vele egyet, ahogyan te sem, elvégre a jelentkező hibát ezek szerint ők okozták azzal, hogy a macOS vagy az iOS frissítése valaminek keresztbe tett a Monterey-jel való szinkronizálásnál. ez az indoklás tehát bullshit.

hosszú távon lehet, hogy egyébként tényleg az OpenCore Legacy Patcher lenne a megoldás erre, főleg hogy a Monterey-t futtató géped még nem is olyan régi, hogy ez problémát kellene okozzon neki. (nekem 2008-as iMac-en fut Ventura, elviselhető minőségben, de nyilván azért vannak korlátai.)

ez alapján egyetértek azzal, hogy ezt akkor orvosolniuk kellene.

Jadeye: ahogy látom, gyakorlatilag mindent végigpróbáltál, amit lehetett.

Igen, sok mindent próbáltam, de úgy tűnik, hogy hiba pontosabb behatárolásához nem eleget. Az előző felsorolásból kihagytam, a fotók cloudsync.noindex könyvtár tartalmának törlését és a fotók ikonra Option-Alt -ot nyomva tartva, dupla klikkre megjelenő újraindexelési lehetőség lefuttatását. No és az IPv6-ot is bekapcsoltam az iMac-en és a routerben is, mert hogy a hibanaplókban sok ezzel kapcsolatos sort találtam, de ez sem segített, a hibanaplóban így is megjelentek erre utaló sorok. Így újra kikapcsoltam mindenhol az IPv6-ot, Onyx futtatása, bluetooth, WiFi, GSM kikapcsolása. Ezeknél a lépéseknél is újra és újra teszteltem. A szinkronizálási lépésnél ugyan úgy megáll a szinkronizálás. Volt, hogy egy egész éjszakán át hagytam…hátha…de nem.