Megjelent az iOS 17.4 – EU-s változások, illetve egyéb újdonságok

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2024/03/05/megjelent-az-ios-17-4-eu-s-valtozasok-illetve-egyeb-ujdonsagok/

Az Apple kiadta az iOS 17.4-et, ami új lehetőségeket biztosít az Európai Unió lakosai számára az app-piacterek, webböngészők és fizetések esetében, illetve új emojikat, az Apple Podcastok appban használható átiratokat, valamint egyéb funkciókat, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz. Emellett érkezett még többek között iPadOS 17.4, valamint iOS és iPadOS 15.8.2 (19H384), iOS és iPadOS 16.7.6…

iOS 17.4 FaceTime halott! (13pro max)

@baloghadam74 én az első béta óta használom, nem tapasztaltam ilyesmit. mit jelent az nálad, hogy halott a FaceTime? mit próbáltál már eddig az alábbi cikkben leírtak közül?

Bizonyos kontaktoknál a FaceTime mező eltűnt. Videó hívásnál az alternatív appokat ajánlja fel pl. Viber…. de több névjegynél elérhető és működik is. A hálózati beállításokat már reseteltem. Nem lett jó😩

@baloghadam74 akkor egyszerűen csak az adott személyeknél van kikapcsolva a FaceTime. kérdezz rá náluk, ellenőrizzék, hogy be van-e kapcsolva, és tuti az lesz, hogy X okból nincs bekapcsolva.

Annak mi a valóságalapja amiről egy két YouTube videó is készült hogy ezt a verziót jelentették Thaiföldön és környéken több helyen is, hogy feltörték illetve biometrikus azonosítókat is el tudtak lopni és banki alkalmazásokhoz is hozzáférni eredeti frissített IOS 17.4 rendszeren? Gondolom érdemes lenne ennek a frissítésnek a javítását megvárni. Vagy rosszul gondolom? Apple Pie is beszámolt az esetről.

azt sehol nem láttam leírva, hogy ez az egész kizárólag az iOS 17.4-et érintené, így pedig elvben bármi korábbi verzió is érintett lehet.

mivel ezt a GoldPickaxe trójait elsősorban Testflight-on keresztül lehetett telepíteni, ami ellen az Apple nyilván hamar tett is, így én ezt nem gondolnám túlzott veszélyforrásnak egy átlag felhasználó számára, aki nem telepít TestFlight-ból béta appokat, mert azt sem tudja, mi az.

While the iPhone trojan was first found distributed through the iOS TestFlight beta testing system, Apple was able to shut that down (at least for now).

emellett ott lehetnek még MDM-profilok is, de hát egy egyszeri felhasználó olyanokat sem telepít.

However, the latest evolution has been GoldPickaxe being distributed through malicious iOS mobile device management (MDM) profiles.

aki ész nélkül telepít bárhonann bármit, annak pont ez lesz a legkisebb gondja, és sokkal egyszerűbben megszerzik bármi adatát vagy pénzét bármi ilyen bűvészkedés nélkül is.

Lehet az EU-s “okosoknak” is ez volt a célja, csak nem feltétlenül az emberek pénze miatt?

igen, biztosan ez volt a céljuk… most komolyan, ne már…