Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2025/01/06/megjelent-az-ios-18-2-1-fontos-hibajavitasok/
Az Apple kiadta az iOS 18.2.1-et, amiről a frissítés részletei nem írnak szinte semmit, és a cég a biztonsági frissítéseket felsoroló szócikkében nem említ ennél a verziónál közzétett CVE-ket sem. Emellett érkezett még iPadOS 18.2.1 is, amiről ugyanennyire szűkszavúan ír az Apple. Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés,…
@Antoszhun ez masszív bullshit, semmi konkrétumot nem ír, és gyakorlatilag bármi frissítésre igaz.
a biztonsági frissítésekkel kapcsolatban pedig az a jó, hogy az Apple közzéteszi, ha van javított sebezhetőség (azaz vulnerability) – az iOS/iPadOS 18.2.1 esetén pedig nincsenek közzétett CVE-k, így az ezzel kapcsolatos állítás sem igaz.
Annyi biztos, hogy nekem végre a kamera-bug eltűnt. Kamera bezárása után mindig felül a sziget mellett ott maradt a zöld pötty. Egészen addig míg újra meg nem nyitottam a kamerát és zártam be újra. Ez folyamatosan fenn állt. Most már egyáltalán nincs ilyen. Ja és megszűnt a fő képernyőn a vezérlő központ lehúzás közbeni szaggatottság is. Az animációk itt és az értesítési központ lehúzása során mindig szaggattak. Ezek újraindítás után vagy ki és bekapcsolás után anno a 18.2 óta rosszak voltak. De most jó.
@Antoszhun én nem tapasztaltam ilyesmit, de még az iOS 18.2 bétái során sem. mindenesetre ilyesmi javítást az általad betett kép sem ír, az csak “kamera stabilitási problémákat” említ, egy kint maradó pötty meg nem stabilitási kérdés.
Egyértelmű. Nem tudom honnan jönnek ilyen anomáliák. Mondjuk nekem iPhone 13 van. Meg vagyok vele elégedve. Most meg még könyebb, hogy ott van melle a Apple Watch S10. Az mondjuk fura, hogy arra nem jött frissítés. Sem pedig macOS 15.2-re. Mondjuk jó lenne ha itthon is használható lenne a Mac Mini M2-n a telefon tükrözése mindenféle macera nélkül.
Lehet bypassolni a mirror korlátozását. Működik MacOS 15.3-mal is, M3 MB Airen. Telefonon iOS 18.2, iPhone 15 Pro.
SIP off, private/var/db/os_eligibility/eligibility.plist -ben átírni VI, nano, vagy sima textedittel
az eredeti os_eligibility_domain_iron keyt erre:
Csak az integereket erre: 1,4,3,3,3
<key>os\_eligibility\_answer\_source\_t</key>
<integer>1</integer>
<key>os\_eligibility\_answer\_t</key>
<integer>4</integer>
<key>status</key>
<dict>
<key>OS\_ELIGIBILITY\_INPUT\_COUNTRY\_BILLING</key>
<integer>3</integer>
<key>OS\_ELIGIBILITY\_INPUT\_COUNTRY\_LOCATION</key>
<integer>3</integer>
<key>OS\_ELIGIBILITY\_INPUT\_DEVICE\_CLASS</key>
<integer>3</integer>
</dict>
én erre nem áldoznám be a SIP-et, de hát kinek a pap, kinek a papné.
Jogos én sem. Ezért írtam, hogy mindenféle macera nélkül.
Én sem áldoztam be. Kipróbáltam a mirroringet, hogy milyen, aztán sip visszakapcsolva.
Plusz ez egy tesztkörnyezet, mind az M3 air, mind a 15 pro, szeparált hálózati szegmensben, ergo megborul valami, szimplán újrahúzom.