Eredetileg itt jelent meg: Megjelent az iOS 26 – Liquid Glass, AI újdonságok, élő fordítás, hívásszűrés és -tartás, AutoMix, dalszövegfordítás, Játékok app, egyebek - Szifon.com
Az iOS 26 esetén az Apple hat főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl sok egyéb érdekesség is érkezett az új rendszerrel. Sajnos szokásosan nem minden újdonság érhető el hazánkban illetve az EU-ban, vagy pláne magyarul, ezért ezek képei és leírásai az Apple amerikai oldaláról származnak. Nézzük, mit emel ki az oldalán az Apple…
19.10 -kor jelent meg a bejegyzés, most 19.46 van de nálam még mindig nincs az elérhető frissitések között ,viszont jelent meg egy IOS 18.7 , valamit rosszul csinálok ?
a frissítés képernyő alján van az iOS 26 ilyenkor.
Jaa ,köszi ,feljebb kellett húzni a képernyőt ,de megvan …köszi mégegyszer
full visszafejlődés… ronda, lassú (felesleges effektek)… csak nehogy elkezdjek sztívdzsobszozni… vagy már jonyive is forog a nemlétező sírjában
mivel az már a WWDC25 óta ismert volt, hogy hogyan fog kinézni a rendszer, így a tegnapi megjelenéssel igazából már semmi meglepetés nem érkezett.
egy frissítés után a készülék a háttérben még dolgozik, ami lassabb működést, akadozást, melegedést, és gyorsabb merülést eredményez; ez minden egyes frissítésnél így van, főverzió-váltásnál ez még hangsúlyosabban előfordul.
erről bővebben:
ki mondta, h meglepetés? miért kell egyből támadni/védekezni?
ez a kameraikon egíy emberiség elleni bűntett, e ezek a csillogások is… kb., egy hányás
miért kellett a flat deisgnt szétb-szni?
Nálam az AutoMix opció nem aktiválható, hiába nyomok rá nem történik semmi. (Beállítások/Appok/Zene/Dalátmenetek alatt próbáltam bekapcsolni…) Mi lehet az oka?
Nekem ez csak egy update és az is csak design tekintetében. 15 éve újszerű el voltak a macen az üvegszerű gombok, de most ez inkább egy elkeseredett kísérlet. Még nem találkoztam senkivel akinek bejön. De a rosszabbik dolog, hasznos újítást vagy javítást. Viszont sikerült az utóbbi években elrontani pár appot. Fotók kamera Safari …ami még nem romlott le az a termékek és anyaghasználat minősége.
ne érts félre, ez nem volt támadás/védekezés, mindössze számomra egyszerűen furcsa, hogy csak most írod le ezt, amikor már a WWDC25, tehát június eleje óta ismert volt, hogy ez lesz.
Ja, hogy az AutoMix funkcióhoz Apple-Music előfizetés szükséges?! Köszi apple, de ez is kabaré…
igen, kell hozzá előfizetés is, mert Apple Music-funkció.
Tényleg? Ez nagyon érdekes, nézd meg, hogy mit írt az Apple és mit írtatok ti a cikkben!
"A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:
…
Zene
…
- Az AutoMix funkció – akár egy DJ – zökkenőmentes átmenetet alkalmaz a dalok között, időnyújtással és ütemillesztéssel biztosítva a folyamatos lejátszási élményt"
Szóval Zene van mindenhol leírva Apple Music helyett és előfizetést sem láttam sehol említve, hogy szükség lenne rá ehhez az újdonságként beharangozott izére…
Van 30+ GB zene a telefonon Apple Music nélkül, akkor miért nem használhatom az AutoMixet???
Az Apple is olyan már, mint néhány túlárazott autómárka: hiába veszed meg az ülésfűtést, ha nem fizetsz elő rá, nem tudod bekapcsolni. Szánalmas…
viszont az iOS 26 aloldalon ezt írja erről, én ebből gondolnám, hogy Apple Music előfizetés is kell: “Az Apple Music AutoMix funkciója”, ez van a cikkben is a funkció említésénél, ha megnézed.
nézd meg, itt mit ír – lásd a Crossfade alatti apróbetűs részt; Apple Music előfizetés kell hozzá:
szerintem tehát a kérdés sokkal inkább az, hogy ha előfizetsz az Apple Music-ra, akkor a saját zeneszámaiddal is működik-e, vagy kizárólag az Apple Music kínálatát hallgatva. utóbbi például elképzelhető akkor, ha az időnyújtással és ütemillesztéssel kapcsolatos dolgokat nem a készülék maga számítja ki hallgatás közben, hanem az Apple Music számok tartalmazzák plusz adatként.
Szervusztok!
Tudja valaki hogyan lehetne legalább a lezárt képernyőn megjelenő óra kijelzését normális számokra visszaállítani? Egyszerűen olvashatatlan!
Ez igaz a lezárt képernyőn megjelenő üzenetekre, sőt az SMS és Mail alkalmazásra is bár ott a liquid háttér okozza a problémát.
Sok helyen szemüveges létemre olvashatatlanná váltak a szövegek…
Köszi a segítséget.
Közben sikerült megoldani. A lezárt képernyőn hosszan nyomni kell a képernyőt. Megjelenik a Testreszabás. Kiválasztása után az óra számjegyeit kell választani és azon belül az üveg helyett a homogén beállítást. Ezzel visszaáll a 18.x órakijelzése.
Most már csak az a kérdés, hogyan kell a többit olvashatóvá tenni?
Kisegítő lehetőségek > Kijelző és szövegméret > Átlátszóság csökkentése
Köszönöm az ötletet, ezt már bekapcsoltam, de sajnos még kevés…
akkor próbáld meg mellé a többi opciót ugyanabban a menüpontban.