Megjelent az iPadOS 13.1 - megújult kinézet, külső adattárolók támogatása és még sok más

Nem hosszan kell nyomni, csak lazán ráteszed az ujjad a kurzorra és oda húzod hova akarod.

a cikkben külön szekció szól a szövegszerkesztésről, érdemes elolvasni, mert pár dolog változott.

Hali mindenki. Az vártam már régóta, hogy legyen bluetoothos bill, egér támogatás, de iphonon is, probáltam blutuszos egérrel, de se iphon, se ipad nem látja. Há most akko mi van? + nem tudja valaki, ha earpodsz van a fülembe, 2-öt koppintok rá, miért indul a siri? Mikor a telefonban mindenhol tiltva van, nem használom. Régebben továbblépet a következő számra. Hát nemlehet valahol a telefonba ezt állitani? Köszi minden hozzászólást! :))

A bluetoothos billentyuzetek mukodnek iOS 4.3 ota mind iPhone-on mind iPad-en. Eger tamogatas most jott a 13-ban, mukodnie is kellene, ha a leirasnak megfelelo helyen, a kisegito lehetosegeknel parositod (Accessibility/Touch/AssistiveTouch/Devices/Bluetooth).

Az Airpodsra torteno dupla koppintas alapbol Sirit aktivalja. Ezt szinten at lehet allitani a belalitasokban a Bluetooth menupont alatt. Itt ha megnyomod az Airpodsnal levo (i) jelet, akkor az elojovo menuben tudod a kivant funkciokat a kivant oldali Airpodson beallitani.

Hali. Nekem air2-re nem megy fel a frissítés. Csak annyit ír, hogy várható idő becslése és semmi. Próbáltam iTunes-on, gyári beállítások visszaállítása után, de sehogy. Valakinek hasonló, vagy valami tipp?

mármint iTunes-on mit próbáltál? mert ha ott próbálod, a készülékeden nem ír ki ilyesmit.

Frissíteni próbáltam ott is. Igen ott a készüléken nem ír semmit, a laptop pedig kiírja azt a hibaüzenetet, hogy “A telepítés sikertelen volt. A szoftver hálózati hiba miatt nem tölthető le”

hát akkor valami az internetkapcsolatoddal nincs rendben.

Minden eszközön (az ipaden is) tökéletes az internet

ezek alapján mégsem. a biztonság kedvéért indítsd újra a routert is.

Halihó.

Örömmel jelentem, hogy több évnyi anomália után ismét működik a magyar helyesírás ellenőrzés iPad-en! Ez azt jelenti, hogy tényleg: aláhúz pirossal, vagy a szóra hosszan nyomva nem csak kijelöli, hanem szövegbuborékban feljönnek a cserejavaslatok is. A szótár minősége maradt a régi. :frowning:

A másik csendes fixben még nem vagyok biztos, de megjavulni látszik az O365 rendszeres újraauthentikációs hibája. Volt olyan egyetemi account, amihez naponta többször kért bejelentkezést iOS 12.x alatt, úgy tűnik, ez rendbejött iPadOS-en.

Negatívum:
A Files csak smb-t tud, se scp, se sftp, se sima ftp nem támogatott remote kapcsolatként. Viszont most már több app tárterületébe is belelát (pl Documents6 fájlrenszerét is látja és írni is tudja).

1 kedvelés

Ez a Spark nevű alkalmazás működik akkor rendesen? Mert nekem outlook ipados13 óta semmire se jó. Megnyitok egy pdf fájlt és nem lehet kilépni belőle csak, ha bezárom az alkalmazást. Illetve, hogy az aláírásba úgyanúgy betudom a céglogót helyezni?

Tudod úgy is mozgatni a kurzort, hogy hosszan nyomod a “szóköz”-t utána oda húzod ahova szeretnéd.

Vegul ezt megprobaltad? Teljesen elfelejtettem irni!

Még nem jutottam el odáig :slight_smile: Egyenlőre vittem magammal a macbookot, hogy el tudjam a régebbi leveleimet olvasni (mert azokat se tölti be) meg a rajzokat meg tudjam nyitni. Még szerencse, hogy a naptár működik. Holnap letöltöm aztán kipróbálom.