Eredetileg itt jelent meg: Megjelent az iPadOS 16.1 – Porondmester, megosztott iCloud-fotókönyvtár és egyebek - Szifon.com
Másfél hónappal az iPadOS 15.7 megjelenése, tizenkét béta változat, és alig egy héttel az RC után az Apple kiadta az iPadOS 16-os frissítést, ami már eleve 16.1-ként érkezik. Az iPadOS 16 mostanáig eltolt megjelenése az új, időközben magyarul Porondmester névre lefordított Stage Manager ablakkezelési funkció fejlesztésének nehézségeiből adódott, és bár maga a Porondmester nem érhető el…
Még 5 év és lesz számológép is.
Porondmester megy 2. Gen iPad Pro-n is!
hol, hogy?
Ott van a beállításoknál a menübe. Bekapcsoltam és müxik ráadásul teljesen lagmentesen (ugyebár a12z procival).
iOS 16-ban elrontották a tok használatát, ha becsukom a tokot akkor nem zárolódik az iPad és ha kinyitom akkor nem unlockolódik. (remélem érthető)
iPad Air 4-ben nincs Porondmester.
Fuggetlenul attol, hogy ki vagy bekapcsolod ezt a funkciot? Ujrainditas volt mar?
Nekem írtad? Miért ezt ki lehet kapcsolni? Szerintem ez automatikus és mintha nem működne az érzékelő.
Neked valaszoltam Igen, ki lehet kapcsolni. Settings / Display & Brightness / Lock/Unlock
Fasza, köszi, jó tudni.
De, hogy ezt a frissítés miért kapcsolta ki.
Kellene a szerkesztési módba szöveg áthúzás is.
Biztosan voltak páran akik nem használtak tokot és nekik nem kellett és biztosan sokat fogyaszt, hát nehezményezték, miért kell minden frissítés után kikapcsolniuk.
az A12Z az negyedik generációs iPad Pro.
Szevasztok. Lehet elnèztem valamit a leíràsban, de az én mini5 1st gen-em nem jeleniti meg az app storeban az időjàràs appot.
Sorry. Igaz. Úgy tudtam hogy csak M1-es procival rendelkező Ipad-al fog működni. Így meglepett.
Én is úgy tudtam.
Itt volt egy cikk róla (vagy nem itt hanem máshol ), hogy a nagy sírás miatt az Apple teszteli, hogy ne csak M1 gépeken működjön, hanem valami “lebutított” változata működjön nem M1 gépeken is, valszeg azért megy.
Hát eddig megy. Van egy M1-es iPad is és azzal egyezőek egyenlőre a funkciók. Kiváncsian várom hogy a monitorra kiterjesztés (nem tükrözés az müxik mindkettőn) mikor jelenik meg és elérhető lesz e A12z esetében is. Igazából az lesz nagy durranás mert onnantól tényleg számítógép rendszerhez majdnem egyező felhasználói élményt kaphatunk. Persze egér + bill kelleni fog még a szetthez.