Megjelent az iPadOS 16.1 – Porondmester, megosztott iCloud-fotókönyvtár és egyebek

Eredetileg itt jelent meg: Megjelent az iPadOS 16.1 – Porondmester, megosztott iCloud-fotókönyvtár és egyebek - Szifon.com

Másfél hónappal az iPadOS 15.7 megjelenése, tizenkét béta változat, és alig egy héttel az RC után az Apple kiadta az iPadOS 16-os frissítést, ami már eleve 16.1-ként érkezik. Az iPadOS 16 mostanáig eltolt megjelenése az új, időközben magyarul Porondmester névre lefordított Stage Manager ablakkezelési funkció fejlesztésének nehézségeiből adódott, és bár maga a Porondmester nem érhető el…

Még 5 év és lesz számológép is.

Porondmester megy 2. Gen iPad Pro-n is! :+1::ok_hand:

hol, hogy?

Ott van a beállításoknál a menübe. Bekapcsoltam és müxik ráadásul teljesen lagmentesen (ugyebár a12z procival).

iOS 16-ban elrontották a tok használatát, ha becsukom a tokot akkor nem zárolódik az iPad és ha kinyitom akkor nem unlockolódik. (remélem érthető)

iPad Air 4-ben nincs Porondmester.

Fuggetlenul attol, hogy ki vagy bekapcsolod ezt a funkciot? Ujrainditas volt mar?

Nekem írtad? Miért ezt ki lehet kapcsolni? Szerintem ez automatikus és mintha nem működne az érzékelő.

Neked valaszoltam :slight_smile: Igen, ki lehet kapcsolni. Settings / Display & Brightness / Lock/Unlock

Fasza, köszi, jó tudni. :smiley:
De, hogy ezt a frissítés miért kapcsolta ki.
Kellene a szerkesztési módba szöveg áthúzás is. :slight_smile:

Biztosan voltak páran akik nem használtak tokot és nekik nem kellett és biztosan sokat fogyaszt, hát nehezményezték, miért kell minden frissítés után kikapcsolniuk. :crazy_face:

az A12Z az negyedik generációs iPad Pro.

Szevasztok. Lehet elnèztem valamit a leíràsban, de az én mini5 1st gen-em nem jeleniti meg az app storeban az időjàràs appot.

Sorry. Igaz. Úgy tudtam hogy csak M1-es procival rendelkező Ipad-al fog működni. Így meglepett.

Én is úgy tudtam. :slight_smile:

Itt volt egy cikk róla (vagy nem itt hanem máshol :slight_smile: ), hogy a nagy sírás miatt az Apple teszteli, hogy ne csak M1 gépeken működjön, hanem valami “lebutított” változata működjön nem M1 gépeken is, valszeg azért megy.

Hát eddig megy. Van egy M1-es iPad is és azzal egyezőek egyenlőre a funkciók. Kiváncsian várom hogy a monitorra kiterjesztés (nem tükrözés az müxik mindkettőn) mikor jelenik meg és elérhető lesz e A12z esetében is. Igazából az lesz nagy durranás mert onnantól tényleg számítógép rendszerhez majdnem egyező felhasználói élményt kaphatunk. Persze egér + bill kelleni fog még a szetthez.