Eredetileg itt jelent meg: Megjelent az iPadOS 26.1 – újból van Slide Over, Liquid Glass átlátszóság csökkentése, egyéb funkciók, hibajavítások - Szifon.com
Az Apple kiadta az iPadOS 26.1-et, ami elsősorban elérhetővé teszi a Slide Overt ablakelrendezési lehetőségként, egy új, színezett opciót kínál a Liquid Glass designhoz, továbbfejlesztéseket a helyi rögzítéshez, valamint egyéb funkciókat, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz. Ezzel párhuzamosan a régebbi iPadekre érkezett iPadOS 18.7.2 is. A javított sebezhetőségek listája egyelőre nem érhető el. Nem érdekelnek…
Tudja valaki hogy a földes háttér elé hogy lehet behozni az órát. Okos volt aki kitalálta hogy a Föld legyen az előtérben
Ez az egyik ujdonsaga az 26-os rendszereknek (en imadom). Ha nem tetszik, egyszeruen a kapcsold ki, ezt hivja depth effectnek.
Köszi! Hol lehet kikapcsolni? Vagy az órát előre hozni a Földet meg hátra?
A lockscreen szerkesztesenel
Esetleg egy képernyő fotót tudsz küldeni hogy hol keressem, mert nekem nincs olyan opció sehol?
Köszi Jadeye, de ez iphone én meg ipadra keresem a megoldást. Ott semmi ilyen nincs. Még az óra beállításainál sem. Ja és légyszi, magyart küldj, mert még csak megkeresni sem tudom, mert olyat, hogy “depth effect” nem fog megtalálni a kereső magyar nyelven.
így már meglett?
ha most megnézed egy saját képpel, és annál megtalálod ezt az opciót, akkor csak az lehet, hogy az iPadOS által alapértelmezettként kínált Föld háttérkép esetén nem állíthatod ezt sehogy. ebben az esetben keress egy hasonló képet a Földről, és állítsd be azt statikus képként.
Igen, megvan. A sima háttér képeknél ami az ipad os ben vannak egyáltalán nem jön fel a jobb alsó sarokba menü. Akkor ez inkább bug mint feature. Ha beteszek egy sima képet akkor működik csak a gyári hatterekkel nem. Köszi, akkor így jártam ezek szerint.