Megjelent az iPadOS 26.3.1 – az új Studio Display modellek támogatása, hibajavítások

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2026/03/04/megjelent-az-ipados-26-3-1-az-uj-studio-display-modellek-tamogatasa-hibajavitasok/

Az Apple kiadta az iPadOS 26.3.1-et, ami a leírása alapján elsősorban kiterjeszti a külső kijelzők támogatását a Studio Display (2026) és a Studio Display XDR kijelzőkre, valamint hibajavításokat is tartalmaz. Az iPadOS 26.3.1 által egyúttal javított sebezhetőségek listáját az Apple egyelőre nem tette közzé a biztonsági frissítéseit felsoroló támogatási dokumentumában, de frissítjük a cikket, ha…

Nekem a telepítés után meghalt az usb port a tableten. Nem tolt es nem csatlakozik PC hez a tablet.
Erre megoldás?
(Az ujrainditassal már próbálkoztam)

ha sem nem tölt, sem nem csatlakozik, az eléggé valószínű, hogy nem szoftveres probléma. hálózati adapterbe dugva sem tölt? másik kábellel sem tölt?

Próbáltam másik kabellel, másik adapterrel. USB-A-s adapterrel is. De ennél nagyobb a gond, nem kommunikál PC-vel a porton es radugtam vezetékes fülest (gyári Apple) es arra meg folyamatosan feldobal egy ablakot hogy “a kiegészítő nem használható túl sok áramot fogyaszt”. Már felvettem a kapcsolatot az Apple támogatással. Egyelőre még nem vagyok olyan helyzetben hogy táv diagnosztikat futtassunk. Az a kellemetlen hogy vasárnap minden rendben, hétfőn a frissítés után pár órával már nem működött.

Ez fizikailag serult portnak tunik. Pl. belement valami, vagy eltort a nyelve.

Érdekes hogy pont a frissítés után jött ez elő … Előző nap töltöttem es semmi problem.

DFU módban sem látja a gép? de ha hálózati adapterrel sem tölt, akkor annak a valószínűsége, hogy szoftveres lenne, eléggé alacsony.

DFU-t még nem próbáltam. De megnéztem nagyító alatt a csatlakozót semmi baja es tiszta is. Majd ma futtat rajta a támogatás egy diagnosztikat. Az lesz a jó ha hardveres es az Apple által jóvá hagyott es forgalmazott belkin töltő nyírta ki (gyári kabellel). Mert csak azzal töltöttem mindig.

Dfu se megy. Itt port csere lesz sajnos úgy látom.

akkor ez nagyon nagy valószínűséggel hardveres probléma lehet, ami valamiért épp a frissítéssel egyidőben jelentkezett.

ha tényleg hardveres a probléma, akkor érdemes tudnod, hogy az Apple nem javít modulárisan iPadet, úgyhogy egy az egyben cserélni fogják az iPadet.