Megjelent macOS Catalina 10.15.5 – Akkumulátorállapot-kezelés, fejlesztések, hibajavítások

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/05/27/megjelent-macos-catalina-10-15-5-akkumulatorallapot-kezeles-fejlesztesek-hibajavitasok/

Az Apple még tegnap késő éjjel adta ki a macOS Catalina 10.15.5-ös frissítését, ami több hibát is javít, illetve pár újdonságot is magával hoz. Az új verzió lehetővé teszi notebookok esetén az akkumulátorállapot kezelését az Energiatakarékosság beállításaiban, tartalmaz egy új beállítást, amellyel a videomozaikok automatikus kiemelését lehet vezérelni a csoportos FaceTime-hívásokban, továbbá vezérlőket biztosít a…

félig OFF: a multimédia gombokat :arrow_forward: :fast_forward: :next_track_button: :play_or_pause_button: :rewind: :previous_track_button: :pause_button: :stop_button: hogy lehet működésre bírni catalina alatt (Zene app)?
KÖszi

szintén kérdés: iphone-on megy a remote, de watchon nem :frowning:

Sziasztok! Létezik, hogy régebbi gépeken nem jelenik meg az akku állapot funkció? Nekem a 2015-ös 13-as Air-en és a 2013 late 13-as Pro-n sincs ott a beállításokban. Próbáltam rákeresni, de nem találtam erről semmit…

@heimtamas létezik. a jelek szerint az Apple csak a Thunderbolt 3-as gépeken tette ezt elérhetővé, noha ezt sehol sem írja le.

Köszi :frowning:

És nincs valami mód arra hogy be lehessen kapcsolni régebbi gépeken is? Később lehet hogy lesz?

@speedhorse passz, ha nincs hardverhez kötve sehogyan, akkor biztosan kitalálják majd, hogyan lehet.

Akkor várunk.

Úgy olvastam máshol (ne kérdezd, nem emlékszem), hogy a T1/T2 chip meglététől függ. Ha igaz, akkor nem lesz kerülő, szoftveres megoldás.

én is ezt láttam, viszont maga az Apple sehol nem írja ezt le külön.

Itt le van a Thunderbolt 3 legalább: https://support.apple.com/en-us/HT211094

mármint hogy Thunderbolt 3? mert akkor megint jár a taps a magyar ferdítőknek és az Apple-nek, mert a magyarban ez nincs ott:


felvettem nekik hibajegyre –– ugyanakkor az Apple a frissítés részleteiben sem említette ezt külön, ami szintén megtévesztő.

Nem mondtam, hogy jól csinálták, de legalább az angolban ott van.

Amúgy ezek azok az apró agyzsibbasztó hülyeségek, ami miatt mindig az angol doksit olvasom. Akármilyen eszközről legyen szó.

2014 mid Macbook Pro-nál hatalmasat javult az akku kezelés, végre egy jó frissítés :smiley:

És egyébként Neked stabil a Catalina a 2014-es MBP-n? Ugyanilyen gépem van és eddig még nem frissítettem, mert egy barátom kezdettől fogva szenved vele, pl. a Mail rendszeresen fagy neki, meg egyéb nyűgjei is vannak.