Megnehezíti a T2 chip a használt Mac-ek legális, használt piaci értékesítését

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/05/06/megneheziti-a-t2-chip-a-hasznalt-mac-ek-legalis-hasznalt-piaci-ertekesiteset/

Az Apple szinte minden új Mac-jébe beleteszi a T2 chipet, többek közt a frissen bemutatott, új, 13 colos MacBook Pro-ba is. A T2 segít abban, hogy biztonságosabbak legyenek ezek a számítógépek, de egyúttal megnehezítheti a használt piacon való, legális értékesítésüket, ha eredeti tulajdonosuk nem telepíti újra őket, mielőtt megválna tőlük. Az Aktiválási zár egy olyan…

Ez kizárólag és csakis az eszköz bevételt kezelő ügyintéző vagy szervizes feladata és hiánya esetén hibája.
És…ja nincs és, ennyi, problem solved. -drop the mic-

Ok. De ezt a kevésbé intelligens fajokkal ki közli? Mert ha a testvér át lát már fut is vele. Te meg utána. Amúgy jó ötlet és köszi  :pray:t3::computer:

Nincs itt semmi probléma.

Teljesen jól működik a rendszer. Ha eladom a Macem, iPhone-om, iPadem stb., akkor ne legyek már hülye. Vagy ha figyelmetlen lennék, akkor az új tulajdonos szól, és kilépek és/vagy eltávolítom az iCloudból a cuccot.

Ha nem így működne, azzal csak a lopások számát ösztönöznénk továbbra is.

A Find my (Mac) szolgáltatás már félig meg is oldja a problémát. Ha böngészőből akárhonnan be tudok lépni iCloudba, és tudom távolról törölni a tartalmát, letiltani, akkor olyat miért nem lehet, hogy ugyaninnen eltávolítom a fiókomból a gépet, azaz “függetlenítem”. És akkor onnantól bárki tudja majd használni, akinek eladtam/eladták a megbízásomból/cégem megbízásából. Ugye hogy ugye.

már hogyne lehetne ilyet! lásd:

Ha az előző tulajdonos nincs a közelben

Ha az előző tulajdonos nincs a közelben, vegye fel vele a kapcsolatot, és kérje meg a következő lépések elvégzésére:

  1. Jelentkezzen be az iCloud.com webhelyre Apple ID azonosítójával.
  2. Lépjen az iPhone keresése oldalra.
  3. Kattintson az Összes eszköz elemre a képernyő tetején.
  4. Válassza ki azt a készüléket, amelyet el szeretne távolítani az iCloudból.
  5. Kattintson a [Készülék] törlése elemre. Válassza ki a Következő elemet addig, amíg a készülék tartalma nem törlődött.
  6. Kattintson az Eltávolítás a fiókból elemre.

Miután az előző tulajdonos eltávolította a készüléket a fiókjából, kapcsolja ki, majd be a készüléket, és kezdje meg a beállítási folyamatot.

1 kedvelés

Szívesen mondanám hogy az Apple a hülye, mivel sokszor azok. De ebben az esetben erről szó sincs, azért ne az Apple legyen a hibás, hogy a degenerált hülye eladó nem törli az adatait eladás előtt, illetve a degenerált hülye vevő ezt nem kéri tőle számon.

1 kedvelés

Nem látok itt semmi problémát, ugyanez van a telefonokkal is, és ez igy van jól, a vevő és az eladó dolga meggyőződni erről.