Melyik Apple termékeket vásárolják a legtöbbet?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/08/25/melyik-apple-termekeket-vasaroljak-a-legtobbet/

Érdekes statisztikai adatokat kaptunk az amerikai Best Buy-tól, ahol kiderült, hogy az utóbbi években melyek azok az Apple termékek, kiegészítők, amik a legtöbb eladást generálták a cégnek. (Kitalálod, mi van a :point_up_2: képen? :mag:) Nem várt módon az elmúlt 1,5 évben a legtöbb eladott Apple termékük a Lightning-adapter 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóhoz, tehát a jack átalakító volt.…

érdekes, hogy emberek inkább megveszik tízszeres áron a kábeleket, átalakítókat, ahelyett hogy várnának a szállításra és párszáz forintért megvennék aliexpressről.

Kevesen szeretnek várni, én se vagyok annyira türelmes hogy két hétig várjak egy kínai cuccra.

A képen egy jack nyílás (bemenet) van?

a Lightning-jack adapter jack-es vége van rajta szemből fotózva.

Mondjuk ezt nem csodálom… minőségben, tartósságban sikerült alulmúlniuk az összes eddigi kábeljüket, aki a jackes fülesét akarja használni kénytelen bevásárolni :smiley:

Vicces az, hogy a tesztekben ha van jack dugó, és nincs notch akkor már pozitívum. Innováció.

Ha fontosabb, hogy azonnal meglegyen, mint a pénzed, ám legyen. Engem rettenetesen zavarna, hogy ugyanazt a kínában gyártott minősíthetetlen sz**t kellene megvennem ezrekért, amikor ha várok rá, akkor meg 600 Ft. Most rendeltem 2x2m lightning kábelt $5.61-ért, drágább postával. Itthon Bestbyte-nál 9.299Ft/db. 17.000Ft a különbség, csak megéri várni emiatt 2 hetet, nem? (Mondjuk pont emiatt meg mindenki “kütyüshopot” nyit és árulja 10x-es áron a sok kínai gagyit.) A cikkíró amúgy nem a BestBuy-ra gondolt? Csak mert az eredeti 9to5Mac cikkben az szerepel… https://9to5mac.com/2018/08/24/dongle-top-seller-apple-best-buy/

Jogos elírtam :slight_smile:

Remélem neked több szerencséd lesz az olcsó kábelekkel. Mivel nálunk nagy a család és vannak szeleburdi tagjai, az elmúlt 6 évben már vettem az Ebay, Ali és társairól legalább egy tucat Lightning kábelt, volt köztük drágább hivatalosan MFi is. Kezdve azzal, hogy az olcsó 2 méteresek az iPad-eket nem töltik, továbbá hímes tojásként kezelve is 2 nap-2 hónap elteltével a legváratlanabb pillanatban és módon tönkremennek. Volt olyan ami kihúzáskor egyszerűen szétesett és a Lightning csatlakozó vége bentmaradt az aljzatban, na mire azt kipiszkáltam! Az MFi jóváhagyottak kibírnak egy évet is. Cserébe csak kicsit olcsóbb mint az Apple, viszont előfordult hogy nem passzolt a tokhoz, mivel a csatlakozó borítása vastagabb volt. A gyári Apple kábelnek a könnyfakasztó ára mellet a legnagyobb hibája az, hogy a Lightning csatlakozó előtt a vezeték külső borítása elmállik, majd emiatt elszakad a vezeték is. Ha ezt még a kezdeti stádiumban észreveszem, akkor bandázsszalaggal megerősítve még sokáig használható. Maguk a csatlakozók jól bírják, a saját gyári kábelem több mint három éve napi használatban van (ennek még a borítása se sérült). Utóbbi időben ezért inkább nyeltem egy nagyot és gyári vezetéket vettem, ha valakinek kellett. És fohászkodom, hogy ne veszítse vagy tépje el.

1 kedvelés

Meglátjuk. Ezeket azért vettem, mert az augusztusi előző vásárló értékelése: “Cable works perfect with my iPad”. Amúgy akik itthon 2500ft-ért árulják hardveraprón a kábeleket (vettem ilyet is, mai napig használom azt a kábelt), azok is Alibabáról rendelik nagy tételben. Sőt szerintem az országban kábelt árulók 90%-a ilyet árul. Pár hete jött meg a lightning elosztóm (egyből csinál kettőt), tökéletesen működik. Az 660ft volt. De pl. a Spigen tokomat mindig az amerikai Amazonról rendelem (meglepő módon a német Amazon nem szállítja Magyarországra). Legtöbbször 50% sale van, postaköltséggel együtt olcsóbb, mint itthon bárhol. Nevetséges árak vannak kishazánkban, nagyon ritkán veszek itthonról bármit.