Melyiket válasszam: 13 colos MacBook Air vagy MacBook Pro?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/07/15/melyiket-valasszam-13-colos-macbook-air-vagy-macbook-pro/

Az Apple jelenlegi MacBook palettán két darab belépő 13 colos gép is van: a MacBook Air és a 2 Thunderbolt csatlakozós MacBook Pro. Mivel mindkettő a múlt héten frissült, ezért érdemes lehet összehasonlítani a gépeket, hogy kiderítsük, mit érdemes venned, ha 13 colos Apple laptopot keresel és nem szeretnél egy vagyont rászánni. Megjegyzés: a két…

A sima Macbookról mi a véleményetek? Jövőbeni terveim között szerepel, hogy veszek egyet, most a Macbook Air és a Pro között megkönnyítették a választást, de a sima Macbookról esetleg hasonló összehasonlítást kaphatnék? :slight_smile:

Mivel most már ki is vette az Apple a kínáltából, mondanom sem kell mennyire nem ajánlatos beruházni rá. Túl régi, drága, első generációs a billentyűzete is, egyszerűen nem javasolt szerintem :slight_smile: Tán be merem kockáztatni hogy korabeli 13” MBP (2016) olcsóbb lenne mint a kis masina.

Köszönöm szépen a segítséget. :slight_smile: Akkor azt egyértelműen kizárom. Csak azért nézegettem, mert az iStyle-nál még árulják, de akkor felejtős. :smiley:

Úgy tudom az Air passzív hűtéses, a Pro viszont aktív. Ez pedig elég nagy különbség lehet még kettőjük között. A passzív hűtéssel szerelt gépek ugyanis szépen visszaveszik a teljesítményt egy komolyabb munka (pl. PS) során, amikor melegedni kezdenének. Szóval az Air inkább csak lazább használatra alkalmas.

Én is a sima MB Air-t vettem mert nagyon jó akcióban volt ( az iSTYLEban 289’000Ft). Egy kis adapterrel ami filléres költség bele tudsz rakni akár mekkora SSDt. Én egy 500 GB-os Samsung ot raktam bele. Csak valami spéci csavarhúzó kellett hozzá amit szintén internetről kellett rendelni. Annak nézz utána. Pentalob P5 vagy mi fene. A csere semmilyen szakértelmet nem kíván. Amúgy aktív hűtése van.

Köszi szépen nektek is a választ. :slight_smile:

Az Air nem passzív hűtéses, van benne ventilátor, nézd csak meg az iFixit feltárását :wink:

szerintem a sima MacBookra gondolhatott, a 12"-esre, mert az valóban passzív hűtéses, de az meg már nincs az Apple kínálatában.

Szia!

Ugyan ilyen gépem van nekem is és az egyetlen problémám, hogy 128Gb-s az ssd-je. Milyen adapter kell ahhoz, hogy tudjak beletenni másik ssd-t? Valamint milyen típusút érdemes bele venni? Azt néztem, hogy PCIe típusú kell hozzá. Te Samsung-ból melyiket vetted?

Előre is köszi a segítséget!