Melyiket válasszam: 13 colos MacBook Air vagy MacBook Pro?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/07/15/melyiket-valasszam-13-colos-macbook-air-vagy-macbook-pro/

Az Apple jelenlegi MacBook palettán két darab belépő 13 colos gép is van: a MacBook Air és a 2 Thunderbolt csatlakozós MacBook Pro. Mivel mindkettő a múlt héten frissült, ezért érdemes lehet összehasonlítani a gépeket, hogy kiderítsük, mit érdemes venned, ha 13 colos Apple laptopot keresel és nem szeretnél egy vagyont rászánni. Megjegyzés: a két…

A sima Macbookról mi a véleményetek? Jövőbeni terveim között szerepel, hogy veszek egyet, most a Macbook Air és a Pro között megkönnyítették a választást, de a sima Macbookról esetleg hasonló összehasonlítást kaphatnék? :slight_smile:

Mivel most már ki is vette az Apple a kínáltából, mondanom sem kell mennyire nem ajánlatos beruházni rá. Túl régi, drága, első generációs a billentyűzete is, egyszerűen nem javasolt szerintem :slight_smile: Tán be merem kockáztatni hogy korabeli 13” MBP (2016) olcsóbb lenne mint a kis masina.

Köszönöm szépen a segítséget. :slight_smile: Akkor azt egyértelműen kizárom. Csak azért nézegettem, mert az iStyle-nál még árulják, de akkor felejtős. :smiley:

Úgy tudom az Air passzív hűtéses, a Pro viszont aktív. Ez pedig elég nagy különbség lehet még kettőjük között. A passzív hűtéssel szerelt gépek ugyanis szépen visszaveszik a teljesítményt egy komolyabb munka (pl. PS) során, amikor melegedni kezdenének. Szóval az Air inkább csak lazább használatra alkalmas.

Én is a sima MB Air-t vettem mert nagyon jó akcióban volt ( az iSTYLEban 289’000Ft). Egy kis adapterrel ami filléres költség bele tudsz rakni akár mekkora SSDt. Én egy 500 GB-os Samsung ot raktam bele. Csak valami spéci csavarhúzó kellett hozzá amit szintén internetről kellett rendelni. Annak nézz utána. Pentalob P5 vagy mi fene. A csere semmilyen szakértelmet nem kíván. Amúgy aktív hűtése van.

Köszi szépen nektek is a választ. :slight_smile:

Az Air nem passzív hűtéses, van benne ventilátor, nézd csak meg az iFixit feltárását :wink:

szerintem a sima MacBookra gondolhatott, a 12"-esre, mert az valóban passzív hűtéses, de az meg már nincs az Apple kínálatában.

Szia!

Ugyan ilyen gépem van nekem is és az egyetlen problémám, hogy 128Gb-s az ssd-je. Milyen adapter kell ahhoz, hogy tudjak beletenni másik ssd-t? Valamint milyen típusút érdemes bele venni? Azt néztem, hogy PCIe típusú kell hozzá. Te Samsung-ból melyiket vetted?

Előre is köszi a segítséget!

Sziasztok.

Én is most nézelődök Macbook Air 13.3" 2019,-es modellek között szeretnék venni egyet, de nem tudom ezeknél lehet e bővíteni az ssd,- t illetve csak szervizben vagy én is belerakhatom ha lehet egyáltalán. Mivel nem volt még mac gépen ezért szeretnék képben lenni ki mit használ megéri e illetve szeretnék használni Final Cut szoftot majd a későbbiekben. Illetve mennyire lehet ezeket a gépeket biztonsággal használni értem ez alatt ha használok ujlenyomatot és jelkódot akkor ha illetéktelen kézbe jutna a gép hozzá tudnak e férni komolyabb tudással rendelkező emberek stb.
És utána olvastam, hogy most már lehet futtatni mac gépeken 32/64 bites windows programokat is egy harmadik fél programjával a CodeWeavers,-el ha használ valaki ilyet azt is megoszthatná itt hátha más is szívesen venné. Vagy érdemesebb inkább venni imac gépet 21" vagy 27" ?
Ui.: kérdésre szeretnék választ kapni segítség képen a vásárláshoz szóval fikázok kérem kíméljenek meg a postoktol. Köszi

ezeknél már nem lehet utólag bővíteni, mert az alaplapra van integrálva.

én 2016-os, 15" MacBook Pro TB-t használok, az Air nem kifejezetten a Final Cut-ra van kihegyezve. az adataid védelmét egy megfelelően megválasztott jelszó és a FileVault tudja szolgálni. a CodeWeavers-t én nem ismerem, sosem használok ugyanis csak Windows-ra elérhető programokat (illetve arra van PC-m is). ha a hordozhatóság nem annyira szempont, és a bővíthetőség is számít, akkor egy iMac jobb lehet, de az új, vékony modellek kijelzője ragasztott, így bármi bővítés macerás, és gyakorlat nélkül semmiképp, mert nem túl vidám dolog elrepeszteni a kijelzőt.

Sziasztok! 2020-ban melyik jobb választás ezek közül? MacBook Air 2017 <> Macbook Pro 2015

Alapvetoen mind a ketto gep az Intel 2014-ben kiadott Broadwell tipusu processzorat tartalmazza. Ennek tukreben, en a szebb kijelzovel rendelkezo MacBook Pro modellt vasarolnam. Csak akkor es csakis akkor vasarolnam a sokkal (rettentoen sokkal) rosszabb kijelzovel rendelkezo MacBook Airt, ha jelentosen (nagyon-nagyon) olcsobb. Melyikben mennyi tarhely es memoria van?