Mennyire megbízható a Telegram vagy a Signal?

Na igen biztonságos kommunikáció egy olyan app-al amiben a telefonszámoddal azonosítanak. (Signal, Telegram)
Hát inkább nem, mikor vannak amelyeknél ez sokkal jobban megoldott és működik is, sem email, sem más igazán egyénhez köthető módon nem kell azonosítani magát a felhasználónak. Bár ami igazán biztonságos, az a saját szerveren VPN kapcsolattal dolgozó eszköz és itt lehet a részeket még egyedileg biztonságosabbá tenni, ha kell. :slightly_smiling_face: Persze utcára jók ezek is.

Ezt most nem értem. Biztonságos kommunikáció alkalmas eszköz. Tehát lényegtelen, ha téged azonosít valamivel, mert amit kommunikálsz nem látszik, mert end to end encrypted. Tehát lehetsz te bármennyire is azonosítva, ha nincs semmi, csak egy üres chat mások számára.

Szóval :man_shrugging:t2:

A VPN saját szerveren sem biztonságos adott esetben, mivel ott meg IP-vel azonosít a fenti logikád alapján. :slight_smile: De ott is sincs mit lehallgatni, mert nem látják. Tehát mindkettő esetén lehet azonosítani csak nem kell, mert minek.

A telefonszám azonosítás miatt a kapcsolati rendszeredet azonosíthatják be, ami nem feltétlenül egészséges minden csapatban, szervernél pedig visszakereshető mit és kivel kommunikált az illető, ha nem készül hangfelvétel akkor csak az üzenetváltások, mert amit írnak az ok, de ki tudja mi marad meg a szervereiken. A saját szerver pedig azt teszi amire készült és nincsen nyilvános azonosítója egyik felhasználónak sem, arról nem is beszélve, hogy elég biztonságos lehet ha úgy van összerakva ahogyan kell a hardver is, de ez nem itt kitárgyalandó téma, már ez a része. :roll_eyes:
Csak azért tértem erre ki, hogy telefonszámmal regisztrálva olyan mintha mindent aláírnál még ha másik számot is használ esetleg az ember ezekhez, bár az már segíthet adott eseteken kicsit nehezítve az azonosítást.

De lényegtelen mi a kapcsolat rendszer ha nincs alatta semmi adat. Én ennyi erővel azt mondom hogy te az anyukáddal beszélgetsz olyan dolgokról, amikről nem szabadna. Te meg azt mondod nem. Tehát itt nem történik semmi.

De ebbe ne menjünk bele, offtopic felesleges.

Pont ezt írtam az előbb, ki tudja mi marad náluk meg. De tényleg ne mélyedjünk bele, csak sokan hiszik hogy ezek a személyhez köthető appok amit leírnak, hogy végpont-végpont között titkos és akkor simán bármit, pedig dehogy. Csak erre szerettem volna rávilágítani mielőtt hamis biztonságban érzik magukat a felhasználóik.

Le fogom törölni egyébként ezeket a hozzászólásokat, vagy áthelyezem, mert offtopic.

A Signal end to end-je peldaul opensource, tehát tudod hogy nem marad semmi a szolgáltatónál, ergó nincs olyan hogy hamis biztonság. És ezért end to end, mert nincs semmi a szolgáltatónál mivel a két készülék között jön létre az elkódolás.

Azért ebben nem vagyok biztos, hogy a szerverükön nem lehet hozzáférni bármihez, de ha törlöd akkor mindegy, ha kell akkor úgy kezdenek akiknek lehet mindent, hogy a telefonszám alapján lekérik az összes ilyent szolgáltatótól amit lehet és meg is kapják, a signálét is ezért vhol vmi hibádzik abban titkosításban v a rendszerben, vagy úgy van megcsinálva ahogy szabályos természetesen és ezért. :slightly_smiling_face:
VAn olyan szoftver (központ) amit megvehetsz v bérelhetsz akár és az sem tuti hogy ninbcsen benne kiskapu eleve, mert kell nekik beletenni, hogy informáljon olyan dolgokról amikről kell akit kell.

Lehet, de nem.

Na igen attól hogy hatóság még nem feltétlenül értenek akik elsőre odakerülnek mindenhez, szerencsére :grinning:
Láttunk már olynt is amikor a nagytesó emberkéje képernyőmentéseket küldözgetett a delikvens telójáról a sajátjára, mert göze nem volt hogyan mentheti és töltheti le onnan őket, pedig az nem volt egy komoly feladat kicsit hozzáértőnek, de hát mint írtam mindenhez ők sem érthetnek az elején, de ha kell lesz aki vágja a témát. Nem csak hülyéket foglalkoztatnak
De pont azért írtam a Signal-t mert arról konkrétan tudom, hogy volt akinek az azon folyt kommunikációi alapján lett problémája és pedig törölte őket a telójáról rendszeresen és a teló sem volt állandó sokáig.

Erre még akkor annyit, hogy ameddig nem annyira van olyan app ahol kizárva a harmadik eszközt, csak a két teló között azaz szerver nélkül épülhet fel a titkosított kapcsolat, addig ott van ugye a rés a pajzson az összekötő pont, a szerver és ott sok mindent lehet mint tudjuk.