Miért lesz jó nekünk, hogy késik az iPhone 12?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/11/miert-lesz-jo-nekunk-hogy-kesik-az-iphone-12/

Arról már szerdán beszámoltunk, hogy a legújabb hírek szerint a szeptember 15-i Apple eseményen valószínűleg nem fogja bemutatni az Apple az új iPhone-okat. Ha emiatt esetleg szomorkodnál, akkor most megpróbálok egy kicsit segíteni, hogy inkább félig teli legyen az a metaforikus pohár. Az iPhone 5 óta minden fő iPhone modellt szeptemberben mutatott be az Apple, vagyis…

Olivér…:). Mi a címbeli kérdésre adott válasz…??? Mert írtál hetet-havat: miért jó a cégnek, miért jó a zsurnalisztáknak… de hogy NEKÜNK (a vásárlóknak nekünk, ugye?) arról egy betű sincs…

Igaz :+1:

Ugy ám! Max akkor lenne jó, ha a bemutató után pár nappal meg is lehetne vásárolni! De akkor ez is csúszik valószínüleg.Talán Decemberben hozza a jézuska magyarországra!

Most akkor miért is jó nekem? Mert örülhetek, hogy jó az Apple-nek? Meg sem fogom nézni az eseményt ha nem lesz kisebb iphone bemutató, nemhogy jobban figyelek más termékekre, hogy azokat is majd jól lenyomják a torkomon.
Átt kéne írni a cikk címét: Miért jó az Apple-nek, hogy késik az iPhone 12? -re

a cikk címe pont ezt kérdezi, hogy mégis miért lesz ez nekünk jó.

*Cupertinóba, streamet :slight_smile:

thx

Ez a gondolatmenet épp Steve Jobs, és az Apple egyik legalapvetőbb elvével mond ellent.

Emlékeztek, mikor Steve szájából - miután tartott egy teljes értékű bemutatót - elhangzott a “there is one more thing” mondat?

Egy ilyen keynote úgy volt felépítve, hogy sok érdekes információ/update után még jött egy ráadás, amitől az ember az agyát eldobta. Ha valaki azt mondja akkor Steve-nek, hogy szedje inkább szét a bemutatót, hogy az emberek minden egyes elemét külön tudják értékelni, valszeg körberöhögte volna az illetőt.

Nem. Nem az iPhone miatt kerül árnyékba a többi termék keynote-on. Egész egyszerűen azért kerül a többi termék árnyékba, mert a legtöbb esetben már nincs bennük semmi érdekfeszítő, vagy ha van, az inkább negatív.

Példának felhoznám az idei Apple Watch-ot, ami kapott egy - amúgy szinte minden sport órában évek óta meglévő - véroxigénszint mérőt, egy kicsivel fényesebb always-on displayt, és lehelletnyivel gyorsabb processzort - és ennyi. Cserébe nincs benne hálózati adapter. Ez, azt gondolom, elég lehangoló újítás, és teljesen mindegy, hogy jelentenek-e be mellette új iPhone-t, vagy sem.

Szóval én azt mondanám, hogy először jöjjenek vissza az Apple-re régebben jellemző WOW faktorok a keynote-okon, és utána (sem) érdemes majd arról gondolkozni, hogy szét legyenek-e szedve, vagy sem.

Ebbe sztem azt szánták durrantásnak, hogy lett SE óra is, mert a többi az a szokásos éves fejlődés.
A véroxigén miatt meg nem érdemes újat venni, hiszen fillérekért lehet véroxigén mérőt kapni, amire nincsen írva, hogy csak tájékoztató értéket ad, hanem olyan amiket az egészségügy is használ.