Miért nincs még és mikor lehet végre Face ID a Mac modellek esetén?

Eredetileg itt jelent meg: Miért nincs még és mikor lehet végre Face ID a Mac modellek esetén? - Szifon.com

Az Apple már 6 évvel ezelőtt is olyan szabadalmat nyújtott be, ami arcfelismeréssel ellátott laptopról írt és a Patently Apple oldal most talált egy frisset is, ami szintén ezt az ötletet próbálja levédetni. Hiába azonban a szabadalmak, továbbra sincs Face ID-s Mac, és úgy tűnik, hogy még egy jó ideig nem is lesz. Hogy miért?…

az volt még a (szerintem jogos) érv, hogy míg egy teló nincs állandóan bekapcsolva, a laptop képernyője jóval több ideig, így gyakrabban előfordulhatna a véletlen “jóváhagyás” pl. vásárlásnál vagy ilyesmi. akár úgy, hogy rosszindulatú harmadik fél indítja a vásárlást.
valószínűleg a face és a touch kombinációja lenne a jó megoldás, de az iphone-on sem csinálják, gondolom részben/főleg spórolásból.

Telefonon hogyan hagysz veletlenul jova?

Nem ezt mondta, hanem azt, hogy a FaceID joval kitetebb lenne egy szamitogep eseteben, mint a telefon / tablet eseteben.

Es valljuk be, van benne valami.

Meg mindig nem ertem.

Ahogy a telefon sem authentikal magatol, miert implementalnak ugy, hogy a szamitogep magatol csinalja? Ahogyan user iterakcio nelkul nem ebred a telefon, ugy a gep felebresztesenek sincs ertelme iterakcio nelkul.

Ha megcsinalnak most, hogy a kamerakepben embert latva ebredjen fel (kb nem fogyasztana semmit, mar a T2 is rohogve elbirna ezzel a feladattal), akkor akinek be van kapcsolva a watch unlock, annak azonnal fel is oldana a gepe. Ehhez, nem is nekem kellene a gep elutt ulnom, eleg lenne, ha te leulsz es felebred, majd fel is old az orara, amig kiveszem a sort a hutobol. Ez szerintem nagyobb “lyuk”, mint ha FaceID lenne es csak arra authentikalna, aki tenyleg jogosult.

De monom, nincs ertelme user iterakcio nelkul ebreszteni a gepet, mert a gepnek lovese sincs, hogy most tenyleg vele akarsz-e foglalkozni, vagy papirt alairni/ebedelni/forrasztani/cipot felvenni ultel le az asztalhoz.

Én úgy értettem, hogy egy folyamatosan nyitva lévő gép esetén, amin esetleg egyszerre több dolgot is csinál a júzer - akár különböző ablakokban, stb. – egyszerűen könnyebben előfordulhat hogy egy kamerába nézést jóváhagyásnak vesz. Teló esetén ez kevésbé valószínű. Akkor veszed elő, amikor használod, egy app fut előtérben, stb. Van olyan érzésem, hogy az ebből adódó véletlen pénzköltéseket nem akarja lejáccani/rendezni az apple. De nyitott vagyok más összeesküvés elméletekre is. :wink: peace.

A telefonon sem tud hatterben levo app FaceID-t hasznalni, plussz a telefonon is kell penzkolteshez nem csak belenezes, de dupla power gomb is. Ezek utan, szerinted leimplementalnak, hogy direkt rossz legyen? :smiley: