Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2025/07/09/minden-ujdonsag-az-ios-26-ipados-26-es-macos-26-harmadik-betajabol/
Az Apple hétfőn kiadta a fejlesztőknek az iOS, az iPadOS, a watchOS, a tvOS, a visionOS 26 és a macOS 26 harmadik béta verzióját. Ahogy azt már megszokhattuk, egy rakás apróság változott, ahogyan az Apple közelít az őszi megjelenéshez. Nézzük végig a legizgalmasabb újdonságokat és hogy hogyan halt meg a Liquid Glass! iOS 26 beta…
Hol van már az a magáért kiálló Apple “rosszul fogod a telefont” , pár károgó miatt, lehet elveszik a szép folyékony üvegünket, én remélem, hogy választhatóvá teszik, csak most kíváncsiak, mennyien szólnak érte ha nincsen kb.
nem. fogják. választhatóvá. tenni. ez jóformán borítékolható. az iOS 7-es flat design sem volt választható.
Miért mi is volt a flat-tal?
hogyhogy mi volt vele? leírtam: nem volt választható, ha frissítettél iOS 7-re, akkor a flat design volt.
ugyanez a helyzet a liquid glass esetén: ha frissítesz iOS 26-ra, akkor liquid glass lesz a kinézete – már legalábbis annak az a verziója, amivel majd szeptemberben megérkezik a nyilvános kiadás.
Igen sejtettem, hogy a szövegértéssel van gond. Pont azt írtam én is, csak mivel lassan elveszik a folyékony üveget és matt lesz megint, mert kárognak a vaksik, hát feltételeztem nem lesz ilyen visszalépés, hanem mindkét fél megkapja a magáét és nem töltötték hiába az idejüket akik fejlesztették az átlátszót.
Inkább szövegek, alakzatok jobb elütését kellett volna megoldaniuk. Ez nagy visszalépés a lefektett dizájn elvtől szerintem.
Tahoe beta 2 weblap login window, ujjlenyomat, de nem volt login. Kulon le kellett okezni. Beta 3 megy rendesen, ahogyan a korabbi MacOs verziokkal is. Tudom, aprosag. Nekem munkabol adodoan megis sokat jelent kenyelmi szempontbol.
Tahoe Beta 3 :
Safariban megy bármilyen streaming (nem fullscreenben), pause. Egy idő után elindul a screensaver. Eddig minden ok.
Újra el akarom indítani a videót, screensaver eltűnik, DE: dock valamiért átáll auto hide-ba, manuálisan kell offolni.
Próbáltam VLC-playerrel local videóval, ugyanez.
Bug vagy feature? Mindenesetre jeleztem.