Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2024/12/29/mindent-a-digitalis-allampolgar-dap-approl-regisztracio-tamogatott-keszulekek-gyakori-kerdesek/
2025. január 16-ával megszűnik az Ügyfélkapu esetén az egyszerű, pusztán felhasználónévvel és jelszóval való belépés, valamint az elektronikus személyi igazolvánnyal, a telefonos azonosítással illetve az arcképes azonosítással való hitelesítés lehetősége. Ezek helyett használhatjuk majd az Ügyfélkapu+ azonosítást a hitelesítő app által generált ellenőrző kóddal, és opcionálisan lehetőségünk van a DÁP (Digitális Állampolgárság Program) mobilalkalmazás használatára…
Mindent a Digitális Állampolgár (DÁP) appról – regisztráció, támogatott készülékek, gyakori kérdések
Ha a mobilomon akarok belépni pl. a JSZP-be, és a DÁP azonosítást választom, akkor hogyan olvasom be a mobilommal a mobilom képernyőjén lévő QR kódot?
Remélem erre is kitaláltak valami okosat.
Ott nincs mobilos azonosítás opció, hogy az appon belül azonosítod magad? Én nem használok DÁP-ot, de mintha valakinél olvastam volna.
így tudod használni, nem kell ilyenkor QR-kódot olvasni:
Mobiltelefonon
- A bejelentkezéshez koppintson a DÁP mobilalkalmazás gombra.
- Koppintson a DÁP mobilalkalmazás megnyitása gombra.
- A Digitális Állampolgár mobilalkalmazásban hamarosan megjelenik egy felugró értesítés.
- Engedélyezze a bejelentkezést a felugró értesítésben.
ezt betettem a cikk aljába is közben.
Még jó, hogy nem kötelező. Előbb utóbb az lesz. Majd akkor egy gombnyomással bárkit el tudnak tenni láb alól. Hiszen korrupt a kormány. Hová tart a világ. Te jó ég.
Ezekszerint, most nem tudnak?
Nem. Mert még olyan sokan nem regisztráltak. Nincs értelme. De ha már mindenki regisztrál, majd látják már egyre jobban a népességet. Aztán majd kezdődik a szelektálás.
Mit fognak tudni tenni ugy? Mivel fognak szelektalni?
gombnyomással?
Amikor ilyeneket olvasok, arról ábrándozom, hogy bár igazad lenne és abban reménykedem, hogy veletek kezdik.
Az esélytelen mert én ilyeneknek nem dőlök be.
@Antoszhun és @Czo kérdésre mit válaszolsz?
Idióta … !!
hilfigers -hez hasonlóan Én is erről álmodozom!
Van egy rossz hírem. Akár regisztrálsz akár nem 25-30 éve minden adatod abban az adatbázisban van tárolva, amihez a DÁP-on, illetve korábban csak az ügyfélkapun keresztül hozzáfértél, tehát az, hogy te nem regisztrálsz és a kormányablakban akarod intézni az ügyeidet az csak és kizárólag a te bajod. Amit elintézel ugyanabban az adatbázisban lesz tárolva, csak nekem 5 perc, neked fél nap. Semmivel sem leszel jobban védve.
Nyugi megnéztem. Az okmányok 90%-a miatt be kell neked is menni okmányirodába. Pl személyi, jogosítvány, útlevél. Úgyhogy így is úgy is ott fogsz várakozni mellettem. Amúgy meg csak 5 évente járok ilyen gyülekezeti helyekre. Azt a pár órát kibírom.
dehogy kell bemenni. a jogosítvány esetén például van automatikus hivatalbóli kiállítás. bemenned csak akkor kell, ha túl régi a legutóbbi fotód – én a jogosítványomat pont így újítottam meg, személyi és útlevél esetén nem tudom, van-e erre lehetőség, de nem kizárt.
kiegészítem: személyinél személyes megjelenésre vagy kötelezett, útlevél pótlása viszont kérhető elektronikusan is.
Hát nem tudom…, évente van adóbevallás, ha vissza akarsz igényelni, nem árt bejelentkezni online. Persze postázhatsz is… gépjármű adás-vétel, súlyadó, ingatlan ügyintézés, adás-vétel, közmű átírás. Ezeket is lehet online intézni. De a te dolgod, csak még mindig nem értjük mitől félsz…