Mindent a Digitális Állampolgár (DÁP) appról – regisztráció, támogatott készülékek, gyakori kérdések

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2024/12/29/mindent-a-digitalis-allampolgar-dap-approl-regisztracio-tamogatott-keszulekek-gyakori-kerdesek/

2025. január 16-ával megszűnik az Ügyfélkapu esetén az egyszerű, pusztán felhasználónévvel és jelszóval való belépés, valamint az elektronikus személyi igazolvánnyal, a telefonos azonosítással illetve az arcképes azonosítással való hitelesítés lehetősége. Ezek helyett használhatjuk majd az Ügyfélkapu+ azonosítást a hitelesítő app által generált ellenőrző kóddal, és opcionálisan lehetőségünk van a DÁP (Digitális Állampolgárság Program) mobilalkalmazás használatára…

Ha a mobilomon akarok belépni pl. a JSZP-be, és a DÁP azonosítást választom, akkor hogyan olvasom be a mobilommal a mobilom képernyőjén lévő QR kódot?
Remélem erre is kitaláltak valami okosat.

Ott nincs mobilos azonosítás opció, hogy az appon belül azonosítod magad? Én nem használok DÁP-ot, de mintha valakinél olvastam volna.

így tudod használni, nem kell ilyenkor QR-kódot olvasni:

Mobiltelefonon

1. A bejelentkezéshez koppintson a DÁP mobilalkalmazás gombra.
  2. Koppintson a DÁP mobilalkalmazás megnyitása gombra.
  3. A Digitális Állampolgár mobilalkalmazásban hamarosan megjelenik egy felugró értesítés.
  4. Engedélyezze a bejelentkezést a felugró értesítésben.

ezt betettem a cikk aljába is közben.

Még jó, hogy nem kötelező. Előbb utóbb az lesz. Majd akkor egy gombnyomással bárkit el tudnak tenni láb alól. Hiszen korrupt a kormány. Hová tart a világ. Te jó ég. :person_facepalming:t3:

Ezekszerint, most nem tudnak?

Nem. Mert még olyan sokan nem regisztráltak. Nincs értelme. De ha már mindenki regisztrál, majd látják már egyre jobban a népességet. Aztán majd kezdődik a szelektálás.

Mit fognak tudni tenni ugy? Mivel fognak szelektalni?

gombnyomással?

Amikor ilyeneket olvasok, arról ábrándozom, hogy bár igazad lenne és abban reménykedem, hogy veletek kezdik.

1 kedvelés

Az esélytelen mert én ilyeneknek nem dőlök be. :wink:

@Antoszhun és @Czo kérdésre mit válaszolsz?

Idióta … !! :joy:
hilfigers -hez hasonlóan Én is erről álmodozom! :alien:

1 kedvelés

Van egy rossz hírem. Akár regisztrálsz akár nem 25-30 éve minden adatod abban az adatbázisban van tárolva, amihez a DÁP-on, illetve korábban csak az ügyfélkapun keresztül hozzáfértél, tehát az, hogy te nem regisztrálsz és a kormányablakban akarod intézni az ügyeidet az csak és kizárólag a te bajod. Amit elintézel ugyanabban az adatbázisban lesz tárolva, csak nekem 5 perc, neked fél nap. Semmivel sem leszel jobban védve.

1 kedvelés

Nyugi megnéztem. Az okmányok 90%-a miatt be kell neked is menni okmányirodába. Pl személyi, jogosítvány, útlevél. Úgyhogy így is úgy is ott fogsz várakozni mellettem. Amúgy meg csak 5 évente járok ilyen gyülekezeti helyekre. Azt a pár órát kibírom. :wink:

dehogy kell bemenni. a jogosítvány esetén például van automatikus hivatalbóli kiállítás. bemenned csak akkor kell, ha túl régi a legutóbbi fotód – én a jogosítványomat pont így újítottam meg, személyi és útlevél esetén nem tudom, van-e erre lehetőség, de nem kizárt.

kiegészítem: személyinél személyes megjelenésre vagy kötelezett, útlevél pótlása viszont kérhető elektronikusan is.

1 kedvelés

Hát nem tudom…, évente van adóbevallás, ha vissza akarsz igényelni, nem árt bejelentkezni online. Persze postázhatsz is… gépjármű adás-vétel, súlyadó, ingatlan ügyintézés, adás-vétel, közmű átírás. Ezeket is lehet online intézni. De a te dolgod, csak még mindig nem értjük mitől félsz…