Mindent az Apple Pay-ről – avagy hogyan használd Magyarországon?

Watch esetén érintés után feldobja a billentyűket, mint pl. amikor jelkódot kér?

mármint? a PIN kódot a terminálon kell megadod, ahogyan azt fizikai kártya esetén is tennéd.

Igen, közben rájöttem mekkora balgaságot kérdeztem :joy: Köszi :blush:

1 kedvelés

A Rafi??? Ott még csak kb 3 hete vezették be a mobilbankingnál az ujjlenyomatolvasós azonosítást. Nemigen haladnak az informatikai fejlesztésekkel…

Valszeg még szkennelni se kell. A Simple is a kártyaszám alapján felismeri a Mastercard fajtáját és automatikusan vizualizálja. Valszeg ez lesz az Apple Pay-nél is. Csak a Mastercard-nál. A Visa-t a Simple se ismeri fel, de azért hozzárendelhető.

Tamástól kaptuk ezt a két képet, ami a CIB mobil alkalmazásában mutatja, hogy bele került a Wallethoz adás gomb – de természetesen még hibát dob:

A Gránit Bankot is megkérdeztem ok ezt válaszolták :slight_smile:

Ez nem újdonság, 1 éve nyitottam náluk számlát és már akkor is ott volt ez a gomb, természetesen semmire se volt jó, ugyanezt a hibaüzenetet dobta fel ha rányomtam. Érdekes, hogy nem a bankkártya, hanem a bankszámla “részlegen” található meg az appban.

hát akkor aztán tényleg semmi értelme, hogy ott volt ez a gomb már régóta. de remélhetőleg akkor hamarosan már működni is fog.

Igen, nekem is fura, csak amikor rakerdeztem, nagyon zavarba jott az ember, bar oszinten szolva, nincsenek nagy elvarasaim…

A cib appban mar nagyon regota benne van a wallet tamogatas de ennek semmi koze sincs az apple payhez. Ez egyszeruen csak a szamlainformaciokat exportalja a walletbe mint egy jegy. Szoval a bankkartyahoz es az apple payhez semmi koze nem volt eddig.

Nekem a Cib-nél van számlám és nekem anno működött ez a gomb és hozzá is tudtam adni a wallet app-hoz arra jó hogy tudjam a számla számot egyenlőre…

macOS-en átírható a config-beta.json-ra az Apple Pay:
defaults write com.apple.stockholm ConfigURL https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/config-beta.json

Visszaállítás:
defaults delete com.apple.stockholm ConfigURL

De sajnos úgy néz ki, hogy amíg az egyes kártyákat nem engedélyezi a Bank, nem fog menni. Mivel így már engedi hozzáadni, csak a szokásos hiba, hogy bank nem engedélyezte. Remélhetőleg az indulásra egységesen aktiválja az OTP az összes használható kártyát.

Egyébként ez iOS-en is aktiválható lenne így, profillal, csak épp mindig hibát ír, ha ilyen profilt próbálnék hozzáadni.

2 kedvelés

Mikor értitek már meg, hogy amíg az Apple nem aktiválja a szolgáltatást a produkciós (éles) környezetben, addig nem fogjátok tudni felvinni a kártyákat?

Ez nem csak arról szól, hogy bescanneled a kártyát azt cső, ennél sokkal de sokkal több van a háttérben. Nem véletlenül van ez ennyire “védve”.

Plusz a bank is nagyon védi.

1 kedvelés

Igen 99,9%, hogy MasterCard és Maestro kártyák lesznek csak az induláskor.

Diplomatikus válasz az MKB-tól…

@soska12, @szorian: oké, de ahogy a fenti képeken látható, ez jelenleg hibát dob, és nem adja hozzá a Wallethez.

@netwarex: ennél egyszerűbb, ha a régiót állítod át olyan országra, ahol már elérhető az Apple Pay –– de ameddig banki oldalon nem engedélyezik, addig teljességgel felesleges, mert nem lehet hozzáadni, mert a bank elutasítja.

Úgy látom, jó választás volt legutóbb MC-t kérnem és nem Visat… :slight_smile:

Ezt értem én csak annyit mondtam, hogy anno amikor megjelent hozzá tudtam adni. mivel ott van azóta nem probáltam, és azt sem álítottam, hogy most működne a hozzá adás.

Egyébként az olyan szolgáltatások kártyái, mint a TransferWise vagy a Revolut, használhatóak lesznek majd?