Mit tehetünk azért, hogy maszkban is felismerjen minket a Face ID?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/04/10/mit-tehetunk-azert-hogy-maszkban-is-felismerjen-minket-a-face-id/

2017-ben az iPhone X megjelenésekor a Face ID óriási újításnak tűnt, és senki se gondolta volna, hogy 2,5 évvel később a világ egy részének kényelmetlen lesz a használata. Pedig a koronavírus miatt sokan kényszerülnek maszkot hordani, ami meggátolja, hogy felismerjen a Face ID. De ne aggódj, lehetséges, hogy van megoldás! Az Apple-nél ennyivel elrendezték a…

Táccsájdít használok, és maradéktalanul meg vagyok vele elégedve. Nem mindig szeretném feloldani a kijelzőt mikor ránézek. Nekem az tetszene legjobban, ha a két módszer együttesen működne. Tehát miután felismerte az arcomat, feloldhatom ujjlenyomattal.

1 kedvelés

Face ID-val a kijelző lezárt állapotú marad, ameddig nem lököd felfelé a tartalmát, csak a lakat vált át nyitott állapotúra. a főképernyő ikonjai csak a kijelző felhúzásával jelennek meg.

1 kedvelés

Eddig pont a FaceId miatt nem vettem új telefont. Most pont igazam lett. Nem értem, hogy miért nem tudja megoldani az Apple az ujjlenyomat olvasót? Mások használják, az arcfelismerés mellett is.

1 kedvelés

En pont elonykent elem meg a Face ID-t, a TouchID rengetegszer nem mukodott (kesztyu, izzadt kez, vizes kez, frissen kremezett kez). Ezzel szemben a FaceID sosem okozott problemat. Szoval, ha lenne se allitanam be az ujjelnyomatot, mert folosleges.

1 kedvelés

Ezzel én is vagyok, touch id-vel csak bajom volt.

Nekem jó volt a régi is és most meg ha mindkettő lenne benne (kijelző alatti) akkor lenne jó igazán. De a F-ID -t én is sokkal jobban csípem, 1xűbb a használata, bárhogyan is van a kezemben. ha felém néz az olvasója és rá is nézek.

Igaz. Bocs. De a hangsúly a két technológia kombinációján van. Bár az is igaz, hogy a jelkód is jó megoldás. Jó a fészájdí, ha vizes a kezem vagy valami miatt nem tudok odanyúlni, de ugyanez igaz fordítva is.

Nekem is jobb lenne mindkettő, ha fekszik a telefon az asztalon én meg ülök akkor nem megy a face id, vagy ha a főzés közben fekszik a mikron én meg megnéznék vmit, akkor is fölé kell hajolnom. :-S
Ezt leszámítva nagy találmány. Bár nekem a tID-val sem volt soha bajom, felvettem a mutatóujjam is, aztán úgy egy csomó más esetben is fel tudtam oldani a telefont.

Érdemes álló dokkolót venni mondjuk a konyhába :slight_smile: Így akkor látod is, ki is nyit és tudsz telefonálni is. :slight_smile:

Pont a FaceID a legjobb újítás egy telefonnál amit kitalálhattak. Én a TouchID-t utálom…

Hát igen, én szerettem a T-ID -t is, de mióta F-ID -s vasat használok az Xs-t, már nem hiszem hogy jólesően vissza tudnék szokni, pedig a párom még az SE-t nyúzza és ugye nálunk rögzítve vagyunk egymás telóján, hogy tudjuk nyitni. De annyira átszoktam már egy hónap után is, hogy kényelmetlennek érzem a T-ID -t azon.