Mitől függ a Mail alkalmazásban, hogy kuka vagy archiválás ikon jelenik meg az alsó gombsoron?

Sziasztok!

Egy “problémára” keresném a választ. Ha az @icloud-os email címemre kapok egy levelet, akkor a (gyári) Mail alkalmazásban az alsó menüsoron a kuka ikon jelenik meg. Lásd:

Ha viszont egy Gmail / Google Workspace-es fiókba kapok levelet, akkor pedig az archiválás ikonja jelenik meg. Lásd:

A kérdésem az, hogy mitől függ, mikor melyik ikon jelenik meg? El lehet érni, hogy az @icloud-os email fiókba érkező leveleknél is az archiválás ikon látszódjon?

Könnyebb lenne nekem személy szerint archiválni a leveleket egy gombnyomással. :slight_smile:

A telefon email beallitasainal van lehetoseged arra, hogy meghatarozd, melyik foldernek mi a feladata. Itt tudod osszerendelni, hogy a szerveren levo “Elkuldott Uzenetek” mappat mutassa a kliens is elkuldott uzenetek mappanak, stb. Ha itt valasztottal ki archivalas celjabol es torles celjabol mappat is, akkor megjelenik kozvetlenul ez alatt egy masik beallitas, aminel azt allithatod be, hogy az eltuntetetett leveleket a kukanak vagy az archivalasnak kivalasztott folderbe helyezze at. Ha itt archivalast valasztassz, akkor jelenik meg az archivalas gomb a kuka helyett. Ezt mail fiokonkent kulon tudod allitani, angol iOS 14-ben IMAP fioktipus eseten itt:
Settings / Mail / Accounts / (szerkeszteni kivant account) / Account / Advanced, majd itt a “Mailbox Behaviours” es a “Move Discarded Messages Into” szekcio az, ami szamodra erdekes/fontos.

Ez működik a Gmail / Google Workspace fiók esetében, mármint ezt a haladó beállításokat elő tudom hozni, de ha az icloud-os fiókra kattintok akkor elnavigál az Apple ID oldalra a beállításokban.

annyival egészíteném ki, amit @Czo írt, hogy az archiválás opció csak Gmail esetén van ott, ami amúgy semmi egyebet nem csinál, mint hogy a bejövő levelek vagy bármi más címke alól átteszi az adott levelet az összes levél címke alá.

korrigálom, tehát VAN archiválás opció iCloud esetén is, csak sokkal jobban el van dugva, ahogyan azt @Czo itt leírta:

Áh… értem, így már világos. Köszi szépen a segítséget! :slight_smile:

iCloud eseten nem letezik ez a beallitas? Marmint, nem lehet Archive foldert csinalni, majd kivalasztani, hogy a discard eseten archivalas tortenjen? Mert sima IMAP-nal (az iCloud fiok is beallithato mezei IMAP fiokkent!) a kukabol archive lesz, ha default discardnak archiveot valasztassz. Illetve, longtappolva a kuka/archive ikonra kivalaszthato a masik funkcio is.

Hozzaadtam, az iCloudomat. Pont ugyonolyan screen (amit korabban feltoltottem) van az iCloudos fioknal is, megpedig itt:

Settings / Mail / Accounts / (iCloud Account) / iCloud / Mail (legalul van nalam) / Advanced

1 kedvelés

ó, tényleg, igazad van! mégis van, csak annyira el van dugva, hogy nem találtam meg. UX szempontból csillagos ötös. korrigáltam a hozzászólásomat. köszi! :slight_smile:

@asrob tehát akkor van mégis ilyen opció, csak jól el van ásva mélyre!

Latod, azt en sem ertem, hogy az iCloudos emailnel, miert kell az iCloud beallitasok fooldalahoz elvinni az emebrt. Miert nem lehet az az (iCloud Account) / iCloud lepcsonel rogton a legalul levo Mailhez bevinni az embert… Na mind1, a viz tuloldalan biztos, hogy tudjak ennek az okat :smiley:

Ó bakker, tényleg, jól eldugták. :slight_smile:

1 kedvelés

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.