Nagyon fontos az iPhone 5 frissítése iOS 10.3.4-re még november 3. előtt

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/27/nagyon-fontos-az-iphone-5-frissitese-ios-10-3-4-re-meg-november-3-elott/

Az Apple még július 22-én adta ki a régebbi készülékekre az iOS 9.3.6-ot és az iOS 10.3.4-et, amelyek egy, a GPS-rendszer működéséből adódó problémát küszöbölnek ki. Az érintett készülékek közül az iPhone 5 esetén kifejezetten fontos a frissítés, mert a GPS-időátfordulás időpontja, magyar idő szerint 2019. november 3. 01:00 után azon nem működne még az…

@Jadeye Jól értelmezem a cikkben lévő linkelt apple-s oldalon írottak alapján, hogy az Iphone 6s IOS 9.3.1 verzióval rendelkező telefont nem érinti ez a GPS-pontos idő mizéria és maradhat rajta ez a rendszer?

A 6s egy jelenleg is tamogatott keszulek. Ha erinti is (ehhez vegig kellene olvasni a kesobbi verziok changelogjait), egy kesobbi frissitesben javitasra kerult.

szerintem a 6s iOS 9.3.1-gyel ugyanúgy érintett, de mivel azt tudod frissíteni még az iOS 13 legfrissebb verziójára is, így az rá a megoldás.

Ez komoly, hogy 4 éve nem frissíted?

Persze, hogy komoly! Minek frissítettem volna? Tökéletesen döccenőmentesen megy a rendszer. A gyári appokon kívül van rajta vagy 16 app, amiket még az első időkben raktam rá és mind frankón működik. Azokat frissítgettem, amíg támogatták az IOS 9-et. Játszani egyáltalán nem játszok vele, a sok csilivilibizzbazz időelcsesző app meg nem érdekel, épp eleget bámulok állandóan kijelzőket.

Hát az kár lenne. Én ebben az első és a táblázat alatti mondatokban bízom:
“…2012-ben és korábban bevezetett iPhone- és iPad-modellen frissíteni kell…”
“A probléma nem érinti az iPod touch készülékeket és a csak Wi-Fi-s iPad-modelleket, valamint a fenti listában szereplőknél újabb iOS-készülékeket.”
A 6s 2015-ös modell.

ez így valóban logikusnak tűnik, de teljesen egyértelműen november 3-án ki fog derülni.

Bár nekem fél évvel fiatalabb az SE-m, de 9.3.5 van rajta azóta is. Köszöni szépen, jól érzi magát.
i4-en meg 4.3.3 “fut”, már amikor bekapcsolom.
X az egyetlen, amin az aktuális főverzió megy.

No comment!
Nálunk a párom SE-jén az aktuális public beta fut mindig, az Xs-en pedig a developer beta és teljesen jól elvannak, nem hinném hogy a régi “mohalepte” IOS-ekkel gyorsabb lenne annyival, hogy megérje azon tartani, ha lassú lesz akkor csere, egy iphone mindig eladható. De ugye sokan elhiszik hogy direkt lassítás megy, ahogy azt is hogy a föld is lapos. :grinning:

Jelentem szépen működik a 6S továbbra is a 9.3.1-el, pontosabban nem rosszabbak és nem jobbak, mint a dátum előtt a szóban forgó funkciók.