Napi 2-300 MB a rendszerszolgáltatások és szoftverfrissítés mobiladatforgalma

Jó ideje küzdök azzal, hogy a telefonomon (mind a mostani 15 Pro-Maxon, mind az előző 14 Pro-n) az adatkeretemen (4 GB) belül maradjak. Minden felesleges alkalmazást töröltem, beállítottam a csökkentett adatforgalmat, töröltem a szoftverfrissítést háttérben, nem netezek WiFi mentes területen, legfeljebb a Waze-t használom, nem olvasgatok e-maileket stb. Ennek ellenére 2-300 MB adatforgalmat generálok naponta, amelynek túlnyomó többsége rendszerszolgáltatás, szoftverfrissítés. Mit lehet még tenni?

Nekem, a System Services / Software Updates az 1.10 GB, ugy, hogy a statisztikak last resetje 2021 szeptember 28-an volt. Szoval, a napi 200-300 MByte az semmikeppen sem megfelelo. Nincs bekapcsolva az App Store-nal, a Mobile Data / Automatic Downloads?

Wifi assist?

én is a Wi-Fi Asszisztens opcióra gondolok: Beállítások, Mobilhálózat, legörgetsz az engedélyezett appok alá, és ott megnézed, hogy be van-e kapcsolva a Wi-Fi-asszisztens:

mivel itt ír adatforgalmi mennyiséget is, akkor egyértelműen látszani fog, hogy ez fogyasztja-e az adatforgalmadat vagy sem.

Köszönöm az ötleteket, sajnos a Wi-Fi asszisztens ki van kapcsolva, és az Apple Store is le van kapcsolva a mobil adatátvitelről.
Az bosszant igazán, hogy be van állítva az alacsony adatforgalmi mód, ami pont arra van kitalálva, hogy önfejűen ne csináljon szoftverfrissítést mobilhálózaton, csak engedéllyel. Van, amikor figyelmeztet és csak külön rákattintással tölt le, de ezek szerint vannak olyan alkalmazások, amikre ez nem vonatkozik? Sajnos azt nem mutatja a rendszer, hogy melyik alkalmazásra költött 2-300 MB-ot a mobil adatkeretemből!

mutass már egy (vagy több) képernyőfotót, hogy pontosan milyen használati értékek vannak nálad.

Nézz rá, hogy pontosan milyen rendszer szolgáltatások mennyi adatot esznek:
Beállítások / Mobilhálózat / Rendszerszolgáltatások

Nem tudom hogyan kell képernyőfotót csinálni (már többször sikerült véletlenül, de most szándékosan nem megy). Lefényképeztem, becsatolom. Ma nem sok adatforgalmat generált, kb. 20 MB-ot, bár ez is sok ahhoz képest, hogy csak telefonálásra használtam a telefont, semmilyen alkalmazást nem nyitottam!

És hogy néz ki az alap lista, arról is csinálj egy screenshotot (hangerő fel és ki/be kapcsoló gomb egyszerre lenyomva)

Legjobb az lenne ha lenulláznád 00:00-kor és utána egy napot mutatnál, amikor nem foglalkozol semmivel, mész, használod.
Nekem a rendszerszolgáltatások 15 nap alatt elvitt 178 MB-ot
Cserébe pl a személyes hotspot 8,35 GB -ot :smiley:

Köszönöm, így teszek!

Ma egy másfél órára elmentem otthonról, és mihelyt kikerültem a Wi-Fi alól, gyorsan letöltött 186 MB-ot, amiből 170 rendszerszolgáltatás, csatoltam.
Lassan már nem merem használni az okostelefont telefonáláson meg Wazehasználaton kívül másra, pl. ma szándékosan elő sem vettem a telefont. Kérdés nélkült is letöltöget, pedig be van állítva, hogy szoftverfrissítést csak Wi-Fi alatt indíthat.

szerintem nálad valami be van akadva, és azért csinálja. első körben próbálj már egy hálózati beállítások visszaállítását.

Köszönöm, jól hangzik! Segíts légy szíves, hol tudom megnézni, hogy ezt követően mit és hol kell újra beállítani?

Beállítások, Általános, iPhone átvitele vagy alaphelyzete, Alaphelyzetbe állítás, majd a felugró panelen a Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása.

Köszönöm, elvégeztem, most kíváncsian várom az eredményt, majd holnap megírom!

Sajnos ez sem használt, miután mindent beállítottam, elmentem otthonról, és egyből letöltött 190 MB-ot rendszerfrissítésekre.
Most még kipróbálom a beállítások alaphelyzetbe állításat, holnap jelentkezem az eredménnyel!

Alaphelyzetbe állítottam a beállításokat, és úgy tűnik, ez használt, egy hete nem volt magasabb mobil internet adaletöltés.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.