Nem jegyzi meg az átméretezett oldalsáv méretét még a Big Sur 11.2.3 sem

Big sar 11.2.3-ban továbbra sincs javítva az oldalsáv :(((((((((

mivel a Big Sur 11.2.3 egy Safari hibát javít, ahogyan az iOS/iPadOS 14.4.1 és a watchOS 7.3.2 is, így ez nem csoda. írd bele az erre felvett hibajegyedbe, hogy még mindig nem jó.

Okés, csak olyan mintha a fejlesztők nem használnák a saját operációs rendszerüket.
Ez a bosszantó hiba nem tűnik fel senkinek? Azonnal javítani kellene. Érthetetlen…

En pl napi szinten hasznalom a rendszert, de nem tudom, hogy milyen oldalsav hibarol beszelsz, mert nekem nem tunt fel semmilyen hiba, semmilyen oldalsavnal.

Akkor mutatom:

Ha ezt az oldalsávot szélesebbre állítom akkor nem tartja meg a méretét. Sokkal szélesebbet szeretnék. Save As ablak…

Vagy a fájl mentés ablak is nagyon kicsi Vajon ezt kinek találták ki?

En nem tudom szelesebbre venni az oldalsavot a “Save” ablaknal (itt a Safariban nyomtam egy CMD+S-t, arra gondolsz, ugye?). De nem is akarom, tokeletes a szelessege, nem kellenek oda ures helyek. a megjeleno “Save As” abalkot se mereteztem meg at, nem is akartam. Megjelenik, beirom a filenevet es enter. Nem is kattintok bele sehova se.

Nekem minden programnál engedi szélesebbre venni csak nem jegyzi meg. Elég gáz.
Erre panaszkodnak a külföldi macrumors fórumon is.

Akkor viszont nyitogatni kell a ticketet es nem panaszkodni. Nekem az osszes drive nevem kifer, kezdve a “Macintosh HD” -tol az “iCloud Drive” -ig. A “Sidebar icon size” a “System Preferences”/“General”-on belul “Small”-ra van allitva. Amikor sok eve “Lion”-ban bejott ez az opcio, beallitottam erre, azota nem valtoztattam meg. Mivel bennem sem merult fel a szelesebbre vetel gondolata (sott az atmeretezese sem), igy gondolom masnal sem merul fel, igy nem mindenki talalkozik a problemaval. Megnezheted, hogy nalad “Small” eseten jo-e, ha pedig ott jo es masban nem, akkor a hibajegybe reszletesen ird bele, hogy hogyan, milyen modon volt jo illetve nem jo, esetlegesen csatolj screenshotot mind a harom opcioval.

most őszintén… az Apple pont magasról tesz arra, hogy valami fórumon kik és miket írkálnak össze. a hivatalos módja a hibák jelzésének egy hibajegy. ha valamiről nincs hibajegy, az a hiba hivatalosan nem létezik a cég számára.

Már 20x jelezték a srácok.
macrumors azért nem valami féle fórum. Elég komoly oldal…

az Apple számára lényegtelen, hogy mennyire komoly, vagy nem, hiszen nem ez a módja a hibajelzésnek az irányukba.

nagyjából olyan, mint ha ahelyett, hogy bemennél az adott ügyfélszolgálatra jelezni a hibát, inkább kiállsz az utcára egy nagy transzparenssel, hogy mi a problémád. lehet, hogy eljut az adott céghez, de mivel nem a hivatalos csatornákon keresztül jelezted feléjük, így semmi dolguk nincs vele hivatalosan.

lényegtelen, hogy mások hányszor jelezték, hiszen minél több hibajegy van ugyanarról, az Apple látja, hogy egyre többen jelzik, így a javítás prioritása is magasabbá válik. ha mindenki arra alapoz, hogy más már jelentette, akkor kevesebb az esély arra, hogy időben foglalkoznak a hibával, hiszen láthatóan keveseket érint, mert alig jelezte valaki.

1 kedvelés

De jelezd Te is! Ha csak egy valaki jelzi, akkora “single user affected” flaget kap, hogy nem foglalkozik vele senki sem. Minnel tobben jelzik olyanok, akiket zavar, akiket meg tud keresni a mernok, hogy foglalkozzon a problemaval, annal hamarabb lesz megoldva. Szoval, minden egyes bugot, ami zavar jelezni kell. Mindenki igy dolgozik, mi is igy dolgozunk. En is jelenthetnem, de nem tudom mit kellene jelentenem, mert engem nem erint. Nem tudok a hibarol videot felvenni, nem tudom, hogy korabban milyen volt. stb stb.

Abszolút egyetértek veled hogy nem fórumokon kell pörögni ezen, hanem inkább jelezni az Apple felé, de azt ugye te sem gondolom komolyan, hogy az Apple csak és kizárólag a Feedbackben küldött észrevételekkel foglalkozik.
Irdatlan pénzeket költenek arra, hogy monitoringozzák a webet, hogy milyen vélemények jelennek meg róluk.
Nem véletlen, hogy sokminden kiszivárog az új termékekről, sok esetben így tesztelik a fogyasztók véleményét a változásokról.

Ilyeneket az Applenél jóval kisebb cégek is tesznek.

Az Applenal joval kisebb cegek is ugy mukodnek, hogy csak az a bug szamit bugnak, amit reportolnak. Meg a belso munka is ugy zajlik, hogy ha fejleszto talal hibat, akkor sem allhat neki kijavitani, ha tenyleg hozza lenne assignolva es tenyleg ki tudna javitani. Majd szepen nyilik rola egy ticket es az alapjan lehet majd dolgozni.

1 kedvelés

nem fogom újból leírni ugyanazt.

amit említesz, az nagyon jól hangzik, de ez nem így működik a gyakorlatban. kizárólag az vezet eredményre, ha veszel fel róla ticketet, és folyamatosan cseszegeted őket minden egyes frissítés megjelenése után, hogy még mindig rossz, ha még mindig rossz. totálisan felesleges harmadik fél oldalain hosszú hibajelzéseket írkálni, mert nem ez a módja, és így a cég is kibújhat a javítási felelősség alól, hiszen a hivatalos csatorna helyett valahol másutt írtad le, amivel nekik semmi dolguk a világon. nincs ticket, nincs hiba.

Tökre igazatok van csak azt felejtitek el, hogy a cégeknél nem csak IT van és nem csak közvetlenül az ügyfél jelezhet hibát.

akkor ne vegyél fel róla hibajegyet, és várd, hogy majd egyszer megoldódik.

Valóban, bárki jelezhet hibát, amiről hibajegy készül. Anélkül senki nem csinál semmit egy kicsit is nagyobb vállalatnál. Tök mindegy, hogy IT, épületüzemeltetés, vagyonvédelem vagy bármi más.

Érett válasz :wink:

lezárható akkor ez a topic?