News Corp Australia: újabb életet mentett az Apple Watch

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/08/12/news-corp-australia-ujabb-eletet-mentett-az-apple-watch/

Az Apple Watch Series 4 látványosabb újításai közül a nagyobb kijelző és az EKG mérési képesség jut először eszünkbe, pedig az elesés-érzékelés is lehet akár életbevágóan fontos. Az elesés-érzékelés minden 65 év feletti Apple Watch Series 4 felhasználónak alapértelmezésben be van kapcsolva és a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha az óra érzékeli, hogy viselője elesett…

Ezekutan mar csak az kellene, hogy a TGA is belassa, hogy mennyire jo dolog egy ilyen cucc, es legyen vegre ECG az orakon. Egyebkent ha jol latom, most a no telefonjanak latjuk a screenshotjait. Az itt lathato lokacio pedig a ferfi lokacioja lesz? Mert a 2 terkepreszlet, ami latszik, az elegge messze van egymastol. Meg sohasem probaltam ki ezt az emergency funkciot, igy nem tudom pontosan, hogy mit latszik a felek eszkozein.

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

Az én lányom epilepsziás. Kiváló tanuló, várhatóan simán felveszik az állatorvosi egyetemre, és sokkal hasznosabb tagja lesz a társadalomnak, mint a többség, vagy akár én magam. Egy betegségből nem lehet megítélni egy leendő életpályát, pláne nincs jogunk előre megvonni az élet jogát. Nem akarok közhelyeket puffogtatni, de ha genetikai alapon szelektáltak volna 250 éve, akkor nem születhetett volna meg Beethoven és a világ legcsodálatosabb muzsikái sem.

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

ebben most mi volt életmentő? hogy volt 6millió rohama már szülés előtt és most is volt egy? vagy a cikk nem teljes, vagy így semmi értelme. Amennyiben épp akkor szült is, akkor oké, amúgy meg lett volna még egy rohama, ahogyan előtte is volt már babával a hasában.

gondolom, itt az jelenti a problémát, hogy a roham alatt össze-vissza tudja magát törni az adott beteg, vagy akár meg is tud fulladni, ha a légutait elzárja a betegség tüneteként előforduló bővebb nyáltermelés és hányás.

A generalizált, tónusos-klónus görcsroham esetén a beteget biztonságba kell helyezni, és megakadályozni, hogy súlyos sérüléseket szenvedjen, pl. beüsse a fejét. Célszerű megjegyezni, hogy pontosan mikor kezdődött a roham, a roham teljes időtartamának ismerete ugyanis fontos diagnosztikus segítséget jelenthet. A rángatózó beteget nem szabad lefogni, mert az súlyos izomsérüléseket okozhat, és a szájába sem szabad belenyúlni, vagy tárgyakat beletenni a nyelvsérülések megelőzésére, mivel a beteg könnyen megharaphatja az elsősegélynyújtót. Meg kell róla győződni, hogy a beteg lélegzik, és stabil oldalfekvésbe kell fordítani, hogy a betegség tüneteként előforduló bővebb nyáltermelés és hányás ne okozzon fulladást. A rohamok általában percek alatt maguktól is megszűnnek, az 5 perc alatt sem szűnő, vagy az egy órán belül ismételten jelentkező rohammal járó állapotot status epilepticusnak nevezik, mely sürgősségi ellátást tesz szükségessé.
(Forrás: Wikipedia)