Nikkei: augusztusban indul az új AirPods gyártása és az iPhone SE 5G váltja az iPhone 13 minit jövőre

Eredetileg itt jelent meg: Nikkei: augusztusban indul az új AirPods gyártása és az iPhone SE 5G váltja az iPhone 13 minit jövőre - Szifon.com

A Nikkei Asia megosztott pár érdekes jóslatot az Apple elkövetkező terveivel kapcsolatban az AirPods és az iPhone SE vonalán. Idén szeptemberben valószínűleg az új iPhone-okkal együtt érkezik egy új AirPods is és jövő tavasszal pedig az iPhone SE 5G-s változata „váltja” majd a palettán az iPhone 13 minit. Így írtak az új AirPods-ról: Az iPhone…

Először én úgy értettem ezt a cikket, hogy az iPhone 12 mini/12s mini designját kapná meg jövőben az iPhone SE 5G. Így lenne logikus. Miért tennék bele egy iPhone 6-os (6,7,8 szinte ua.) házba?!

Tök mindegy minek fogják hívni, ha olyan lesz mint a mostani mini, ami ugye célszerű lenne külsőre ennyi változás és logikus is. Remélem az SE2-vel felélik a már legyártott szappanosdobozaikat és a következőnél szem előtt tartják a vásárlói igényeket. Persze ebbe még beleköphet akár a 13 mini jó eladásokkal. Ott kérdés az lesz mit raknak majd az többi 13-asba és a miniből mi marad ki, mert az előre vetíti szvsz a jövőképüket a folytatásról. Amennyiben csak kicsit változtatnak a 12mini-hez képest akkor az nem teszi a kategóriáját elég vonzóvá és látható lesz benne a célkitűzés, megszűnik.
Pedig csak annyi kellene, hogy eltűnjön a kamera sziget azaz kicsivel vastagabb lenne és akkor beleférne nagyobb akku is és talán még a FID mellé egy TID is az kijelző alatt. (szép álom! ) :slightly_smiling_face:

A mini kudarca nem annak köszönhető, hogy nem lenne rá igény, de egyrészt túlárazott, másrészt az üzemidőt érintő kritikák elvették az emberek kedvét a vásárlástól. Ebben az ársávban már inkább kiköhögték a vásárlók a +15% árkülönbséget, és lenyelték a méret növekedést, majd megvették a 12-est. Abszurd, hogy ha a jelenlegi SE-t akarják megtartani a nagyobb házzal, de jóval kisebb kijelzővel. A mini lehetne az új SE egy jó aksival, és persze jó árral.

Már eleve a mini-nek kellett volna lennie, mondom ezt azért is mert pont olyan volt a várakozás minden médiumon ahol csak szóba került anno. Rengeteg kép jelent meg hogy ilyen lesz meg olyan és mind a minire hasonlított. Persze léptek egy hasonló megoldást mint az első SE esetében és meglévő de előtte kihalt házba tették az akkori legutolsó hardvert, most meg majd megint meglépik ha már futott 2 évig és lehet belöle az SE3. Végül is a trend megmarad SE fronton így és senki nem dörgöli az orruk alá, hogy engedtek a köznyomásnak az SE2 kapcsán. Pedig igazán megtehették volna, még hozott is volna nekik a konyhára új vevőket a hozzáállás talán.