Nyílt forrású iPhone billentyűzet ami nem enged melléütni, magyar ékezetekkel

Sziasztok,

Csináltam egy ingyenes, open-source iPhone billentyűzetet ami hasznos lehet nagyujjúaknak, gyakori félreütőknek és magyar ékezeteket használóknak is.

Három nagy problémám van a gyári billentyűzettel illetve az összes többi külsős billentyűzettel is:

  1. Minden létező szoftveres billentyűzeten a gombok éltől-élig összeérnek és a találkozási élek környéke szürkezóna : nem tudod hogy melyik gombhoz fog menni az érintésed a kettő-három környező gomb közül. Ezt úgy hidaltam át hogy a szürke zónákat halott zónává alakítottam, ha ide megy be az érintés akkor a billentyűzet figyelmeztet és kivilágítja a környező billentyűket amiket valószínűleg szerettél volna megnyomni, és eldöntheted hogy mit akartál. A halott zóna nagysága állítható.

  2. Állandó page/key switching. A mondatvégi és mondatközi írásjelek miatt állandóan nyomkodni kell a szimbólumlapra váltást, továbbá az ékezetek keresgélése is nagyon lassítja a gépelést. A leggyakrabban használt írásjeleket a space alá raktam egy sorba, az ékezetes karaktereknek pedig van egy fölső sora ami ki/be kapcsolható a jobb alsó gombbal.

  3. A force touch-ra tapipaddá alakuló billentyűzet egy nagyon jó ötlet csak az őrületbe kerget : sosem tudom pont arra a karakterre állítani a kurzort amelyikre akarom mert az ujjam felengedésekor odébbugrik valahova. Ezt úgy oldottam meg hogy sima swipera fél billentyűnként egy karaktert megy odébb a kurzor, így pontosan adagolható.

Akinek nem tetszik a billentyűzetkiosztás és az ékezet sáv tartalma, az kedvére átkonfigurálhatja az egészet ( a gyári billentyűzet segítségével ),az ékezet sáv akár két képernyőnyi széles is lehet, és bármilyen unicode karaktert lehet bele rakni, emojikat is akár.

Innen tudjátok letölteni, ingyenes:


Bővebben: http://www.milgra.com/fat-fingers-keyboard.html

Szuper, de segítséget is szeretnék kérni az átkonfigurálással kapcsolatban.

“Akinek nem tetszik a billentyűzetkiosztás és az ékezet sáv tartalma, az kedvére átkonfigurálhatja az egészet ( a gyári billentyűzet segítségével ),az ékezet sáv akár két képernyőnyi széles is lehet, és bármilyen unicode karaktert lehet bele rakni, emojikat is akár.”

Ezt pontosan hogyan kell? Nekem célszerű lenne, ha nem lennének extra karakterek csak az ékezetes “gombok”.

Köszi

1 kedvelés

Elindítod magát az appot, és ha felgörgeted teljesen akkor a “Mapping” részen ott van három textfield : first page, second page és accent ribbon. Ezeket kell átszerkeszteni és ha ezután felhozod a FatFingers billentyűzetet akkor már az átszerkesztett kiosztással jelenik meg.

Nálam ez a kiosztás módosítás nem akar menni… az Y-Z cserét szeretném beállítani.

Szia. Köszi, próbálkozom majd vele. Egyenlőre hiába szerkesztettem át bármire, nem történik változás. Pedig baromi egyszerűnek tűnik az egész. Jó kis bill nagyon, főleg ha sikerül személyre szabni :slight_smile:

Csináltam a kiosztás módosításról egy videót, remélem segít :slight_smile:

Sziasztok!

Nekem nem engedi letölteni. Ha rányomok, akkor egyből azt hozza ki hogy mégsem. Mi lehet a baj?

mutass már erről a mégsemről egy képernyőfotót.

Ennyi semmi más nem jelenik meg. Az elején pár másodpercig írja hogy betöltés, de utána semmi, csak a fenti kép.

Most az elozo kepernyorol is, ahol megnyomsz valamit es ide kerulsz.

nekem semmi ilyesmit nem dob fel, hanem csak annyit, hogy az app nem érhető el a régiómban, ami itt szinte biztosan azt jelenti, hogy már az App Store-ban sem érhető el egyáltalán, ami igazából nem annyira meglepő egy 2018-as poszt esetén.

a kolléga a weboldalán azt írja, hogy már nincs fejlesztői fiókja, így pedig az Apple egyszerűen kivette az App Store-ból az appot valamikor.

kiegészítem: a pont a te hozzászólásod előttiben lévő videó alatt 2 évvel ezelőtt azt írta, hogy már nincs fent az app az App Store-ban:

1 kedvelés

Akkor megválaszolva a kérdésem, miért nem tölti le.