Nyugodj békében, iPod! – az Apple beszünteti az árusítását

Eredetileg itt jelent meg: Nyugodj békében, iPod! – az Apple beszünteti az árusítását - Szifon.com

2022. május 10. örökre beíródik az IT történelmébe, az Apple ugyanis beszünteti az iPod touch árusítását, ezzel véget vetve az iPodok történetének. Az első iPod még 2001 októberében került bemutatásra és teljesen felforgatta az MP3-lejátszók iparágát, valamint megágyazott az Apple jövőjének. Nyugodj békében, iPod! Az Apple marketing vezetője, Greg Joswiak így írt a döntésről: „A…

1 kedvelés

én egy 1. generációs, fekete iPod nano-val léptem be az Apple világába, amit egészen addig napi szinten használtam, ameddig meg nem vettem az iPhone 2G-met, utána már a vitrinben volt. aztán 5 évvel később az Apple váratlanul visszahívást hirdetett rá akkumulátor okán:

ezért aztán – bár nem rögtön, hanem kicsit később – leadtam az iSTYLE-ban, és mivel időközben kifogyott az Apple-nek a raktárkészlet ezekből a modellekből, így végül egy 6. generációs iPod nano-t kaptam vissza helyette.

a 6. generációs iPod nano meg gyakorlatilag az első “Apple Watch” volt, mert mérete miatt pont passzolhatott egy csuklóra:

és bár próbáltam pár szíjat anno hozzá (még az Apple is forgalmazta pár márka termékét, és direkt készítettek később több új számlapot is a nano számára), egyszerűen túl nagy volt az én csuklómhoz, így végül sosem hordtam, és nem is igazán használtam, hiszen ott volt az iPhone.

Azért az megemlíthették volna, hogy Steve Jobs-nak is hatalmas szerepe volt abban, hogy talpra állt az apple… Olyan mintha csak az iPod-on mullt volna… Pedig az csak egy eszköz volt az újraéledésre…

@Put2 ott van:

Ha 1997-ben az iMac nem hozza vissza a csőd széléről az Apple-t, akkor sose tudták volna 2001-ben bemutatni az iPodot

…mivel Steve Jobs 1997-ben tért vissza az Apple-höz, és az első komolyabb lépése az iMac volt.

ipod nano, aztan egyenes ut a feher macbook-ig

1 kedvelés

Nekem volt a legújabb kiadásból előre pedig az előző generációt is meg vettem. Atom stabil és megbízható. Nagyon jól szolgált! (CarPlay miatt lett eladva). Egy Nano a nyugger anyámnak a mai napig a legjobb barátja a mosogatáshoz. :heart::iphone::headphones::musical_score::guitar::musical_keyboard::drum::microphone::saxophone:

Az első egy 20GB-s U2 Edition, aztán egy 120-as Classic, végül egy 160-as Classic amikor megszűntették.

1 kedvelés

Mai napig itt a fiókban az első generációs iPod Touch. Néha ha eszembe jut rátöltök, hogy legyen valami az akksiban. Őrület, hogy lényegében a mai napig szépen használható. Időnként egy kis donedrinkn, itunnel vagy cube runnerre jó is nosztalgiázni:)