Országos Mentőszolgálat: ÉletMentő alkalmazás

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/01/24/orszagos-mentoszolgalat-eletmento-alkalmazas/

Vannak alkalmazások, amiknek helyet kell hagyni valahol a főképernyőn, annak ellenére, hogy reméljük, soha nem kell majd elindítani. Ilyen az ÉletMentő alkalmazás is, amit az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány készített. Nézzük is meg, hogy milyen funkciókkal rendelkezik! Saját profil Előre kitöltött egészségügyi adatok, amik megkönnyítik a segélyhívást és a mentők munkáját. Az…

Miben több ez, mint az iOS Vészhelyzet funkciója? Az is hív, plusz ott vannak a vészhelyzeti kontaktok meg ugyanezek az orvosi adatok is. Ez az app integrálódik az iOS-be és használja azokat az adatokat, amik ott vannak az Egészségben?

az iOS Vészhelyzet funkciója teljesen más, és itthon nem támogatja egyik szolgáltató sem az AML-t hozzá – hogy ez az adott app pontosan mire képes, azt elolvashatod a cikkben is.

  1. Az Advanced Mobile Location (AML) szabványt támogató országokban és mobilszolgáltatóknál az iPhone automatikusan megkísérli elküldeni a pozícióját a sürgősségi segélyszolgálatoknak az AML segítségével.

Nemet Apple ID-val nem letölthető :sos::face_with_symbols_over_mouth::tired_face:

Ma már használnom kellett az alkalmazást. De valamit bénáztam, így a 112-t kellett hívnom. Mivel a vészhívást elindítottam ezért a mentőszolgálathoz beérkezett a tartózkodási helyem illetve az egészségügyi adatlapom. Amíg a 112-vel beszéltem egy szám hívott 3-4 alkalommal. Amikor leraktam édesanyám hívott, hogy keres a mentőszolgálat mert vészhelyzetet jelentettem és nem tudnak elérni. Aki meg van adva értesítendő személynek azt felhívták. Szóval szerintem ha csak 1 életet is meg ment ez az app már nyertünk.

Nekem simán nem megy a regisztráció. Nem tudom, hogy SMS-ben mit akar elküldeni a telefon, de nekem ilyen full kriksz-kraksz és nem is tudja elküldeni.

Nem tudom, hogy egyedi a hiba, vagy esetleg a beta iOS-szel függ-e össze.

Hát egy olyan sms-t kapsz mint Vibernél mondjuk. A telefonszámokat kell regisztrálni. Kapsz 4 számjegyet azt kell beírni. De semmi több

Nagyon gáz, hogy nem lehet mas orszagbeli id-kkel letolteni az appot. Miert tesznek bele ilyen korlatozast, amikor millio ember hasznalja nem magyar apple id-vel vagy nem Mo-i android fiokkal a letoltéseket…

@White64GB, @zsozsobasa bármikor létre lehet hozni magyar Apple ID-t, és akkor nincs ez a gond.

@Jadeye ez igaz, bar en mostansag Androidot hasznalok, ott meg nem olyan egyszeru, sokkal egyszerubb lenne ha nem volna tiltva a fejlesztok altal feleslegesen hogy mas orszagbeli id-kkel le lehessen tolteni… Ez ugyebar egy beallitas csak nekik… igy ahogy neztem az eddigi commenteket mashol is sok felhasznalot vesztenek el…

@zsozsobasa feltételezem, ennek az az oka, hogy ezzel is megelőzzék annak a lehetőségét, hogy olyan országban próbálja valaki használni, ami nem Magyarország, és egy vészesetben erre próbáljon hagyatkozni.