Öt videó az iPad Pro képességeiről

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/28/ot-video-az-ipad-pro-kepessegeirol/

Kezdjük egy apró időutazással. Január 27-én volt 9 éve, hogy Steve Jobs bemutatta az első iPadet. Az iPadet Jobs a laptop és a telefon közti eszközként pozicionálta, ami jobb néhány dologban mindkettőnél, de nem váltja le egyiket se. Úgy vélte, hogy a táblagép jobb lehet internetböngészésére, e-mailezésre, fotók és videók nézegetésére, zenehallgatásra, játékokra és eBookok…

The new way to bend it kimaradt :joy::joy::joy:

A világ legzseniálisabb találmánya jelenleg az iPad Pro 2018 12.9 inch, 1 TB + magyar bill., pencil. Ha pedig van mellé egy iPhone XS Max 512 GB-od is, akkor Te vagy a KIRÁLY! :prince:t2:

Vannak ennél olcsóbb vágódeszkák is zöldség aprításra.

Hello
Köszi az összefoglalót!
Arra lennék kíváncsi, hogy valahogy lehet-e monitort csatlakoztatni az iPadhez, mert erről még nem olvastam sehol infót. Valami dokkolóféleség monitor és/vagy hdmi kimenettel, vagy hasonló. Úgy tényleg ki tudná váltani sokmindenben a PC-t.

Az vicces lenne, és mi lenne ebben az esetben a pointing device?
Merthogy egeret nem tud kezelni, ha tudna egyből vennék egy Pro-t.

van ilyen átalakító, de nem dokkoló.

https://www.apple.com/hu/shop/product/MD826ZM/A/lightning-digitális-av-adapter

Mivel a világ legjobb táblagépéről van szó ami fenomenális tudású és erejű eszköz, ezért NEM a Lightning adapter kell hozzá, ezen már Type-C van, ami által 5K-s monitort is köthetsz erre a csodamasinára egy ilyen segítségével: https://www.apple.com/hu/shop/product/MJ1K2ZM/A/usb-c-digitális-av-többportos-átalakító

köszi a kiegészítést. :slight_smile:

Bocs, mit ér egy külső monitorral?
Komolyan kérdezem.
Azon túl, hogy tükrözi a tábla kijelzőjének tartalmát?

Néhány alkalmazásban nem csak tükrözés történik, pl. a Fotók alkalmazás natív felbontásban is ki tudja küldeni a videókat, az iMovie képes külső monitorra rakni a videó képét, stb.

Csak a fejlesztőkön múlik, hogy kihasználják-e a külső monitort, a rendszer ad támogatást ahhoz, hogy más jelenjen meg rajta.

Yah, és? Ezzel ki tud váltani egy PC-t?
Mert ő ugye ezt szerette volna…

Lightroom hoz gondoltam, az IPS monitorra rákötni, de jogos a felvetés, egér nélkül nem sokra mennék vele.