PDF szerkesztése macOS-en

Segítséget kérnék, mindkét rendszert ismerőktől. A tényállás: LibreOffice Draw-val szerkesztem jelenleg Winfos alatt a csinált pdf-eket, egy első példányból szoktam vele átírni amit kell és simán csinálja, rákatt és kék keretet tesz a sorra majd kitörlöm ami nem kell és beírom a helyére, stb, sima ügy.
Gondoltam a Macbook Air-emen is ezzel majd simán megoldom, de tévedtem, vagy valamit nem állítottam be jól, mert nem is tudom betallózni a pdf-et, nem látja. Ha ezzel nem is tudja senki, hogy is csináljam, amennyiben lehet, akkor vmi mást progit ami tutira műxik és nem bonyolult a kezelése is jó lehet, mert ez a fő amiért kell magammal vinnem néha a notit. A néha az, ami miatt dobtam a win notikat, mert kikapcsoltan is lemerülnek és épp amikor kell hirtelen, tőtikézhetem, míg a Mac-es notik elvannak akár 1 hónapig is kikapcsoltan, szinte semmit nem merülnek, még ami most van egy igen olcsó 2017-es Air cserélni kell az akkut kiírással is tovább van képben kikapcsoltan, vicces.

Senki többet először? :cry:

Nem vagyok otthon a Mac-ben, mert kis szívással feltelepítettem és ugye azóta nem kellett piszkálni semmiért sem, amiért szeretik sokan. Szóval mivel jópár dolog miatt (ha 1 hónap után bekacsolom nincsen lemerülve) a néha magammal vivős noti lett ez a 2017-es Air, de vannak dolgok, amiket windows alatt kézenfekvőbb megcsinálni, pl a pdf editort is azért vadásztam, de hiába próbáltam ki kb mindet amit adott a Store, egyik sem oldja meg annyira 1xűen mint a Libre Office Draw windows alatt, persze azokat, amiket az XChange kreátorral csináltam anno. Tudom bonyolult kicsit, de mivel több esetben kellett máshol másik gépen tudni, megoldani dolgokat, ez így kézenfekvőbb, hiszen egy Libre Office ingyenes verziót bárhol, bármikor felrakhatok és dolgozhatok vele. Van pár 1xű grafikai gyártmányom is amiket pont ezért csináltam meg úgy alapból, hogy a Paint segítségével is lehessen benne változtatni amit kell. :grinning:
Szóval azért kérdezek pár olyant is ami nem hétköznapi, no meg mint írtam, nem vagyok túl profi a Mac-ben és a macOS-ben még.

Libre Office egyebkent van Mac-ra is, szoval, amiatt pl, pont nem kell a Windows.

Tudom, meg is vettem és nem is látja azokat amiket a windows-os tesója meg igen és eddig nem leltem benne rá a megfelelő beállításokra. Így kidobott pénz volt sajnos. Most majd a napokban elhozok egy Sandisk pent és az elég gyors is, meg jó is lesz mobil windows-ra és megcsinálom hét végén. A Ventura-n filózok, hogy megéri-e nekem megmókolni a vasat, hogy az fusson rajta majd és ne a Monterey, ami ugye az utolsó rá.

Megvenni?! A LibreOffice-t csak le kell tolteni a weboldalukrol :smiley: Ingyenes, nyilt forrasu szoftver :smiley:

Igen de az nem látta, erre gondoltam a store-ban is ott figyelt, hátha azzal menni fog mert talán többet tud, és nem. Nem halok azért éhen tőle, igaz pipa voltam, hogy azzal is úgy jártam, de mindegy most már. Persze ha azzal menne a szerkesztése adott pdf-jeimnek, az lenne a tökéletes, mert talán akkor nem is kellene más, így meg jön az alternatív megoldásként mobil win11.

Hat, kerd vissza a penzed, es probald ki a store mentes verziot, a store mentes appokra nem vonatkoznak a store korlatozasai. Amit a Windowsos tud, ugyonazt tudja a szoftvercsomag az osszes platformon. Ha Windows alatt tudsz vele PDF-et szerkeszteni, akkor macOS es Linux alatt is.

A letöltöttel kezdtem és nem találtam benne a lehetőséget, ezért is vettem meg a store-ost, abban sem. Mindegy, sose bukjak többet, így ez is van rajta, legalább az Office összes cuccát tudom vele mókolni, ha másra nem is jó, hát arra igen.

Akkor nem jok kerested :smiley: Vagy nem ugyonezt a szoftvert hasznaltad a masik platformon…

A pdf-es kérdésemnél is leírtam, amit most és sajnos mégsem tudom azt megcsinálni amit a win-es verzió alatt. Lehet vmit másképp csinál maga az OS mint a win és az az ok, gőzöm nincs, de majd ha a mobil win alatt is ne adj Isten ezt csinálja velem, akkor leszek szörnyen zabos :grinning:
Akkor kezdem majd másfelé keresni az okot.

Nem tudom milyen pdf-es kerdesrol beszelsz. De ha a Windowsos LO meg tudja nyitni a pdf-et szerkesztesre, akkor ugyonerre kepes a Linuxos es a Mac-es szoftver is. Ha ez nem igy van, az nagy baj, mert akkor el lett rontva a publikalt build (nem hiszem). Szoval, szerintem nem is az LO-t hasznaltad Windowson, ha azt mondod, hogy mas platformon nem kepes ra.

Win alatt a Draw-ba betallózom és ott simán szerkesztem, míg ez nem műxik a macOS-es alatt, hibát dob, ugyan az a pdf file.

Milyen hibat dob?

Bekapcsolom és megnézem, nem megy fejből. :roll_eyes:

Torold le a storeos verziot es hasznald az eredetit, amit toluk tolthetsz le.

Ez nem sokat mond :))) Irhatnam akar azt is, hogy ez tiszta keptelenseg. Ilyen nincs :smiley:

Feltöltöttem a képet és ennyi lett bocs, pedig már csináltam ilyent régebben is. Ja nem az látszott is. Mostanában érdekes dolgokat tesz nálam az oldal.

Naaa? :grinning:

Van hozzaferese? :smiley: Probald meg ugy, hogy nem a Documents/Desktop/Downloads folderbol nyitod meg, hanem egy masikbol.