Windows futhat pendrive-ról Mac-en?

Arról találtam leírást, hogy windows alatt hogyan és mivel, de erre hiába keresgéltem, csak a telepítésről leltem leírást, azt legalább sokat, mert az nem kell. Ja egy régi 2017-es Air-en szeretném ezt tenni.

Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy nem futhat, igy siman feltelepitettem :smiley: Az MS sajat letolto/USB keszito tooljaval keszult Windows alatt egy USB-s telepito, majd bedugva egy masodik USB-s driveot, arra fel lett telepitve. A drivereket az eredeti vendortol telepitettem amit lehetett, az Apple driver pakkjabol csak azt mazsolaztam ki, amihez nem volt eredeti driver az OEM oldalan. (aszem a BT-hez, meg a Trackpadhez kellett Apple cucc csak).

1 kedvelés

Jól értem? Te simán a Win to USB-vel telepítetted a pendrive-ra és arról fut? Ráadásul ezt megcsináltad egy windowsos gépen? A drivereket meg megtalálja majd mikor elindul pl a 2017-es Macbook Air-en?

Persze, a 2012-13 utani gepek a Windows szamara rendes, UEFI-s gepek. Siman hasznalhatod drivertelepitesre az Apple cuccat is, de en jobb szeretem, ha csak az van fenn, ami kell. Az Apple drivertelepitoje megprobal felpakolni mindent, azt is, ami nem kell annak a gepknek.

Az tök jó és hogyan adod meg bekapcsoláskor v restart esetén, hogy válasszon, v azt ha be van dugva akkor automatikusan adja? Ja a W11 is megy így v azt nem tudod?

Ezt a kerdest nem ertem. Ha nyomod az altot, akkor bejon a boot menu, ott megjelennek a telepitett rendszerek, egyszeruen kivalasztod. Ugyonigy tudsz valsztani macOS alatt is, a startup disknel. Ha Windowsra felraktad az Apple bootcamp utilityjet, akkor pedig ott is lesz startup allitasi opciod.

30 posts were merged into an existing topic: PDF szerkesztése macOS-en