Problémás a Catalyst használata, de úton a segítség

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/27/problemas-a-catalyst-hasznalata-de-uton-a-segitseg/

Október elején jelent meg a macOS Catalina, az Apple asztali operációs rendszerének új változata, mely többek közt elhozta magával a Project Catalyst-et. A Project Catalyst segítségével a fejlesztők elméletben könnyen elhozhatják iPad alkalmazásaikat a Mac-re, de sokaknak voltak panaszai az Apple által nyújtott funkcionalitással és dokumentációkkal. Szerencsére úgy néz ki, hogy a helyzet hamarosan változni fog.…

Sziasztok. Hogyan tudnám letölteni a Catalina telepítőt? Azonnal a frissítés indul el. Új SSD-re szeretném telepíteni.

úgy érted, hogy a Szoftverfrissítés opció nyílik meg? mert akkor az majd le fogja tölteni az alkalmazások közé.

Már telepítve van a gépre. SSD cseréhez kellene letöltenem, hogy csináljak egy indítólemezt USB-re, de ha az App Store-ban rányomok a letöltésre, azonnal a frissítés opció nyílik meg. Ellenőrzés után azonnal kiírja, hogy a legújabb verzió van telepítve. (Catalina 10.15.0)

Catalina alol nem fogod tudni letolteni az app storebol. Viszont van softwareupdate command, aminek van --fetch-full-installer es --full-installer-version parametere. Szerintem ha siman --full-installer-version 10.15 -ot megadsz neki, akkor le fogja huzni a catalina installert.

Köszi, kipróbálom.

hogyne tudnád – rányomsz, a szoftverfrissítés opció megnyílik, letöltődik a telepítő a /Applications alá.

En barmilyen operacios rendszerre nyomok ra (legyen az Catalina, vagy El Capitan vagy High Sierra) az App Storeban, atugrik a System Preferences/Software Updatere, kurblizik es vegul kozli, hogy minden up to date. Csak command line tudtam operacios rendszert letolteni.

Sajnos nekem is így működik.

Nekem így nem töltődik le.

nekem ez gond nélkül működött eddig, úgyhogy most vettem fel róla egy hibajegyet, mert hibaüzenetet ír. de akkor kövesd azt, amit @Czo írt.

Eddig nekem is működött mojave, sierra esetén, de itt valamiért nem akar.

nekem Catalinával is működött eddig.

Na, most már működik 10.15.1 frissítés után.
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat.

Most már nekem is jó. Eddig azt írta hibának a letöltés gombra katt után, hogy ez az os verzió nem található. Lehet már fent volt a Storeban a 10.15.1, csak még nem dobták ki a nyilvánosságnak, mikor próbálkoztunk.