QNAP TS-453D: méltó utódja lett a TS-431-es NAS-omnak

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/21/qnap-ts-453d-melto-utodja-lett-a-ts-431-es-nas-omnak/

Mivel az Apple már bő két éve, 2018-ban levette a cég termékpalettájáról a Time Capsule-t, így a Time Machine szolgáltatás használata azóta pláne csak valamiféle külső tárolóval oldható meg. Erre a legegyszerűbb egy USB-s házba tett HDD vagy SSD, amit viszont folyton be kell dugni a gépbe, illetve ki is kell adatni és lehúzni, mielőtt…

Nekem volt egy QNAP-om 8GB rammal és 4 magos cerka procival. Borzasztó gyenge teljesítmányt nyújtott. Nyögvenyelső volt a használata, lassú és körülményes horror áron. :frowning:

erről tudsz egy kicsit többet írni? milyen szempontból volt gyenge és nyögvenyelős? melyik modell volt pontosan? amire én használom, arra nekem teljesen rendben van, egyedül az ARM esetén a transzkódolás volt, amibe időnként belefutottam, de azzal együtt tudtam élni.

Ez volt: QNAP TS-231P2. 8gb RAM-al.
HDMI-n keresztül játszott a videókat róla, szaggatott. (720p)
Hálózatról tök instabil volt a fájlok elérése. Egyszer működött egyszer nem. 1Gbit-es nettel.
A távirányítóval irányítva lassan reagált rá. Nem olyan mint a TV távirányítója.
Gáz volt… Vissza is vittem 10 napon belül…

@expa ez tuti? csak mert a TS-231P2-n nincs HDMI, a processzora pedig egy ARM, nem Celeron.

A SYNOLOGY-ról mi a véleményetek összehasonlítva a QNAPal szemben? Most állok vásárlás előtt, milyen szempontokat vegyek figyelembe?

a Synology drágább. írtunk korábban Synology NAS-okról is, érdemes megnézned azokat a cikkeket is.

Én Synology 718+ -t használok második éve és teljesen elégedett vagyok vele, pedig csak alap konfig, semmi plusz RAM bele vagy más amikkel bővíthető lenne. Most filózok ugyan egy kisebb újításon, de csak a több lehetőség miatt, hogy lecserélem az idei utódjára, az pár dologgal többet tud, amit sztem sosem használok majd ki. De ez olyan dolog, hogy amikor vettem a tizedére sem akartam használni mint most és közben hol ez, hol az lett még a számos funkciójából napi használatba véve. Az egész cégnél elégedetten használjuk a Synology NAS-okat szerverben is és otthonokban is. Nem reklám, csak tények.
Összehasonlítani nincsen módom, nem ismerem a fenti konkurenst, csak olvasom a cikket és bemutatót én is.

Pont így nézett ki, a típusra már nem emlékszem. Arra igen, hogy cerka volt és 8GB :slight_smile: De gagyi. Nem szerettem…