QR kódot nem olvas be SE32

Bocsánat a mondatokért, de csalódtam az iPhone mobilban. Több érdekességet vettem észre, ami zavaró sokszor.

  1. 2018-Januári SE 32 szolgáltatófüggő telefon, először beolvassa a QR kódota régi iOS-al, most a 12 es új iOS erre nem képes! A kamera nem reagál a kódra. Akkor most inkább egy appal működik csak, míg ezt egy régebbi más márka alapból tudja?

  2. Több fényképnél észrevettem, hogy nem fordítja meg exponálás után a kamera, ugyanazon állásszögből készített fotók során. Alapból a szoftver nem is támogatja, ha megnyitom a fotókat a telefonon, hogy 90 fokban elfordítsam, ha kell. Ezt más gyártó telefonja alapból tudja.

  3. Nincs mód letiltani az anonym hívókat, amiket megint más gyártók telefonjai alapból tudnak, max a “Ne zavarj funkcióval”, de akkor is kijelzi a hívásokat, max nem csörög ki. Egy beteg zaklató miatt kellett volna funkció, aki ellen már ügyészségen van az ügy és ítéletre vár a kedves delikvens. Szóval nem lehet kiiktatni az anonym hívókat, ezt a szolgáltató is megerősítette a kollégáik segítségével.

  4. Szintén a zaklatásról…nem lehet hangfelvételt készíteni, csak hackelt telefon esetében, akkor is egy spéci progi kell rá. A hangfelvétel a telefonbeszélgetés alatt sokat segített volna, az ügy még gyorsabb előmozdítása érdekében, kevesebb nyomozati anyaggal számoltunk volna, technikai és humán erőforrás igénybe véve az eset kapcsán. Ezt megint tudja más gyártó telefonja, esetleg annak külön app letöltésével, de az Iphone nem tudja az SE32 főleg nem.

Kérdésem, akkor most mivel tud többet a többi telefonnál az Iphone? Ár érték arányban, nagyon sokat kérnek érte és sajnos én így jártam. ha bárki építő jellegű üzenetben segítene, vagy elmondaná a véleményét, azt megköszönném. Mindenkinek csodás napot kívánva. Catman.

én nem tapasztaltam semmi QR-kód beolvasási problémát.

az elforgatást a készülék alapból megteszi, ha a gyorsulásmérő alapján előzetesen érzékelni tudta az elforgatás mértékét. fekvő nézetű fotó akkor lesz fekvő, ha a kamera ikonjai is megfelelően látszanak, például a HDR felirat is vízszintes. a Windows viszont nem képes ezt megfelelően kezelni, de az a Windows hülyesége, mert mind macOS, mind Linux esetén megfelelően jelennek meg a képek.

valóban nincs lehetőség pusztán csak a hívószám nélküli hívókat tiltani. vegyél fel róla feature requestet:

a hívásrögzítésről és a miértekről itt írtunk:

Hello mindenki!

A QR kód hibaelhárítása sikerült! Kizárólag angol nyelvű oldalon találtunk rá megoldást. Az iOS 11-ről 12-re frissítéskor a vezérlőközpontban meg kell jeleníteni a beállítások menüpontból a QR kód olvasó ikont, mert a frissítés átállítja a telefon egyes funkcióit. Grrrrr!!! Vicc, hogy egy frissítés a telefont elállítja, esetlegesen megszüntet egy funkciót, ami eddig kiválóan működött. Ez a fejlesztés? A fordítása az oldalnak gyenge. Pfff.

milyen fordításra gondolsz?

Magyar nyelvre, néha érthetetlen.

a külföldi oldalak gépi fordítása mindig is gyenge volt.

1 kedvelés