Régi SIM kártya új telefonban nem működik

Van ötletetek, mi lehet a probléma?

Volt eddig 1) saját iPhone SE saját Vodafone SIM kártyával és egy 2) céges Samsung telefon céges Vodafone kártyával. Kaptam egy céges iPhone SE 2-t, amihez tüstént hozzárendeltem a régi iPhone-ban is használt iCloud profilomat, és betettem a 2-es céges SIM kártyát. Mondván, hogy a régi saját számomat átviszem Telekomhoz egy eSIM előfizetéssel. A régi iPhone-t egyelőre érintetlenül hagytam. Ebben az új telefonban így tudom egyesíteni a kettőt.

Egész egyszerűen nem találja a hálózatot a céges Vodafone kártyával. Úgy tűnik, mintha valami összeakadna az iCloud profillal, aminek ugye eddig semmi köze nem volt a céges SIM kártyához. Elképzelhető valami ilyesmi? Az új telefon kártyafüggetlen.

Hany eves, az a Vodafone SIM? Eredendoen is micro SIM volt vagy ti vagtatok ki? Kiprobalnek egy SIM cseret. Pontosan mi az az “uzenet”, amit a telefonon latsz? Nincs szolgaltatas?

Nem is merem leírni, annyira ciki. Egész egyszerűen másik kártyát tettem bele véletlenül. Egy olyat, amihez évek óta nem tartozik a szám. Egyébként azt írta ki, hogy nincs szolgáltatás. Köszi a kérdéseket, de tárgytalan. A jó kártyával tökéletesen működik.

:smiley: :smiley: előfordul na.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.