Régi Windows-os játékok futtatása Mojave alatt?

Sziasztok!

Tudom, hogy ezer és egy unortodox módja van annak, hogy PC-s játékokat futtassunk MacOS környezetben. Viszont engem az érdekelne, hogy van-e bármilyen jól bevett gyakorlat arra, hogy olyan játékokat futtassak, ami WinXP-n kívül máson nem hajlandó elfutni?

A Wine-t próbáltam, de átlag consumerként annyit látok, hogy eltűnik egy rakás hely a gépemről, a játék meg hol elindul, hol nem, a mentéseket nem lehet visszatölteni, random kilépeget a programból, stb.

A bootcamp-et még nem próbáltam, de ahhoz be kéne szereznem WinXP-t is és mindenképp legális forrásból szeretném, mert a gépem elsősorban munkagép. Emiatt nem szeretném teleszórni felesleges szeméttel, illetve kérdőjeles forrásból beszerzett dolgokkal sem.

Tényleg nem torrentezni akarok semmit, se a játékot, se a Win-t, mert ha erre nem lesz megoldás, akkor úgyis a pénztárcámba fogok nyúlni és venni fogok egy őskövület laptopot amin tudok játszani gyerekkorom kedvenc játékaival. De azért boldog lennék, a házon belül is meg lehetne oldani ezt a dolgot valahogyan mindenféle különösebb ügyeskedés nélkül.

Nem létezik erre a célra valami jó emulátor, vagy bármilyen kulturált megoldás?

a Boot Camp jelenlegi verziója nem fogja már engedni az XP-t, a macOS verziójától függően szerintem már a Windows 10-nél régebbieket sem. a legegyszerűbb egy virtuális gép, amire telepítesz egy XP-t. mondjuk VirtualBox.