Roidmi Eve Plus okos robotporszívó dokkolóállomással – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Roidmi Eve Plus okos robotporszívó dokkolóállomással – teszt és vélemény - Szifon.com

Szeretem a rendet, ha tisztaság van, azonban a megőrzésért keveset teszek és nehezen veszem rá magam, hogy a kialakult port és rendetlenséget eltüntessem, inkább csak tologatom és pakolgatom arrébb a dolgokat. Ez a mentalitás sokszor azt eredményezi, hogy a lakásom bizonyos részei úgy néznek ki, mint egy csatatér, pedig egy akár csak félórás rendrakás, portörlés…

Köszi a tesztet! Pár apró észrevételem/kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

  • Mivel nemrég volt tesztetek a Roborock S7-ről, szívesen láttam volna vele egy összehasonlítást, hogy miért kerül ez dokkolóval együtt a Roborock S7 árának 2/3-ába. (Én igazán csak a felmosási funkciókban találtam eltérést.)

  • Érti bárki a Xiaomi termékcsoportjainak logikáját? Valamint a magyar viszonteladók kínálatát? Az egyik oldalon csak Roidmi van, a másikon csak Roborock, a harmadikon csak Mi Robot… Ezek között az almárkák között mi a különbség?

Köszi!

Elképzelhető, hogy lesz összehasonlítás, de az még idő. Azért nem lett végül mert a kettő végeredményben nem egy szegmens az ára miatt. Ahogy láttad.

Az egyik 160k a másik 430 talán a dokkolóval együtt. Jól láttad ugyanazt tudja mindkettő érdemben. Tehát képesek kiporszívózni képesek felmosni, képesek virtuális térképet készíteni. Az lényegében a technológiai különbséget és persze a márkanevet tükrözi.

A Roidmi jelenleg egy első generációs porszívó, egy meglévő úgymond témára építenek, nem hiszem hogy valaha is baj lesz vele, de ettől még nem a 6. generációnál jár.

A Roborockot évek óta fejleszteni apróságokat adnak hozzá élenjárnak az új technológiákba lásd újféle felmosás, újféle keferendszer, és sokkal több támogatás, ha okosotthonról van szó. A dokkolójuk is modernebb ha neked szükséged van rá. Ezek adják a plusz összeget.

Őszintén a legtöbb embernek a Roidmi bőven, BŐVEN elég. Amennyiben érdekel az új technológia a maximalizmus vedd a Roborock-ot, ha ez annyira nem vonz akkor ne költs rá többet.

A Xiaomi részről két nagy cég van, aki hivatalos eladó. A két nagy cég több magyar honlapot üzemeltet kereső szempontjából, illetve hogy a vevő hivatalos oldalt lásson. Lehet ezt a gyártó is megköveteli.

1 kedvelés