Rosszabb minőségben sugároz az Apple TV+, a Netflix és a YouTube is

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/03/24/rosszabb-minosegben-sugaroz-az-apple-tv-a-netflix-es-a-youtube-is/

Több streaming szolgáltatás döntött úgy, hogy többek közt a távoktatás segítése érdekében rosszabb minőségben sugároz, hogy így csökkentse a hálózatok terheltségét. Ezt az irányelvet követve az Apple is segít Európának, hogy az Apple TV+ szolgáltatás se terhelje annyira a hálózatot. Az Apple mellett a Netflix, az Amazon és a Google is hasonló lépéseket tett. Az…

Attól nem tartanék, hogy az Apple TV+ bedönt bármilyen hálózatot is :smiley:

Két napja néztem meg a The Bankert, nem tűnt fel a különbség. Mondjuk én az internet sebességében se látok csökkenést, kíváncsiságból mértem egyet Speedtest alkalmazással és ugyanúgy 900-950 Mbps körül van mint eddig.

Nem a te oldalat érinti a szolgáltatás. Szóval egyszerűen fogalmazva korábban a The Banker c. film elvitt volna mondjuk 25 Mbps-et másodpercenként a 900 Mbit-edből, most csak mondjuk 10-et.

A számok fiktívek, csak a példa kedvéért írtam csak.

Amúgy nálam a Dickinsons soron következő részemnél tűnt fel először.

Hát “sajnos” már szinten vagyok mindennel, úgyhogy nem tudom tesztelni péntekig, akkor kijön az Amazing Stories új epizódja, kíváncsi vagyok milyen lesz a minősége.

A Netflix-en érezhetően szarabb a minőség, 2Mbps körüli.

A YouTube esetében semmi változás, ugyanúgy (a H.264-hez képest) tiszta a kép, jön a 4K is :smiley:

YouTube tegnap nekem automatikusan a legkisebb felbontásban indított el egy videót, de simán engedte visszaállítani 1080p-re.

Gondolom a havi díjak maradnak :grimacing: nekem van YouTube Premium, HBO Go, Apple Tv+, Netflix és Amazon Prime is. Azért it egy 25%-os csökkentés is már jól nézne ki.

Amazing Stories mai epizódját nézve nem látok minőségromlást, pedig általában érzékeny vagyok az ilyesmire. :sweat_smile: Lehetséges lenne, hogy csak a 4K-s TV-knél ütközik ki a különbség? Mert nekem (egyelőre) csak sima Full HD van és eleve lebutítva nézem a 4K-s tartalmakat.