Shadow – így játssz bármilyen Apple terméken a legjobb PC-s játékokkal!

Eredetileg itt jelent meg: Shadow – így játssz bármilyen Apple terméken a legjobb PC-s játékokkal! - Szifon.com

Egyre több játék fut el macOS alatt, főleg hogy az M1-nek hála sokkal, de sokkal több GPU áll rendelkezésre ezen játékok futtatásához. Azonban nem minden fenékig tejfel. Sokszor az adott játék nem jelenik meg az Apple platformjára, esetleg a nagy TV-n játszanánk vele, vagy éppen nem rendelkezünk a legújabb, 1 millió Ft-os gépekkel és nem…

nem probaltam, mert nincs elofizetesem, de: Xbox Cloud Gaming (ßεţǻ) ои Хьõ×.çőм !!! !!! !!! !?

Akkor tisztázzunk néhány dolgot. A Stadia sem ad játékokat ingyen. A Stadia Pro ad de főleg casual címeket és néha pár nagyobb régebbi játékot de ha valami újat akarsz pörgetni azért fizetni kell.
A 1080 GTX minden ma már csak nem erős kártya. Elmenni elmegy de ,hogy 4k60-ban nem fogsz sok mindent játszani az biztos. FullHD-ra és QHD-ra bizonyos megkötéssel még jó lehet egy ideig de a felett egész biztosan nem főleg nem fullos grafikával. Értem én ,hogy jobb mint az integrált GPU de ne állítsuk már be csúcs kártyának.
Az, hogy a lag 0 egyenesen nevetséges. Persze egy casual gamernek aki 3 hetente játszik egy kis Forzát és soha ne próbált még mást nem fog feltűnni se azt leírni, hogy a lag 0 nem túl okos dolog és megtévesztő is.
Amúgy a semminél jobb persze de ettől egy Xbox Cloud vagy egy GeForce Now mérföldekkel jobb.

Nyilván mindenkinek más a tapasztalata, én lagg-nak kizárólag azt nevezem, amikor már képtelenség rendesen játszani mert lassú az egér, esetleg később reagál a kocsi. Ilyennel én nem találkozom a Shadow esetén. Értelek egyébként, valszeg nem csak néha játszol, de nekünk Mac-eseknek ez is hatalmas lépés lehet, és valójában az is! :slight_smile:

Ettől függetlenül köszönöm a kiegészítéseket.

A stadia olcsó, kevés az ingyenes játék rajta ellenben legalább gagyik. A jó játékok mint pl. A Far Cry 6 ugyan úgy 70€ mit amennyiért Playstationre vettem. És ezen felül meg fizetni kell érte havi 10€-t hogy játszhasson vele!!! Ingyenes teszt időszakot töltöm jelenleg. A Hitmannel játszottam. Nem lassú de homályos a grafika. Borzasztó. Fussatok!

egy gtx 1080Ti lenne, akkor nem is lenne akkora gond, hiába ezer éves, van benne kakaó. 4k és max beállításra meg változatlan 3090 ajánlott.

Én tavaly novemberben regeltem elöször Shadow-ra, akkor olyan 2-3 hónap várakozási időt irtak. Aztán kaptam egy mailt, hogy tudnának erősebb hardwert adni ugyanannyiért, mint, amit kértem. Ezt elfogadtam, de erre már nem adtak konkrét időpontot, hogy mikorra lesz kész. Ha jól emlékszem, úgy idén júliusban mondtam vissza az egészet. Fél év alatt nem tudtak egy használható rendszert adni.

Nekem ez lett volna a leghasználhatóbb (vagyis egyetlen) megoldás, mivel semelyik cloud gaming sem támogatja a csatlakoztatott kormányt jelenleg ezen kivül.

Igen azóta rengeteget változott a rendszer, nem tudták kiszolgálni a növekvő igényeket, és változtattak. Most alap videókártya van, erősebb hardver kuka, és lényegében elérhető másnapra egyes régiókban.

Dehát itt nem az lenne a lényeg hogy a szerver számolj ki mindent és ami hardverünk csak a képet jeleníti meg és teljesen mindegy milyen a videokártya? Hisz olyan mintha csak egy képet streamelne ki és semmit nem számol vele és semmit nem dolgozik vele csak megjeleníti mint egy videót?

Hogy neked milyen kártyád van az tényleg mindegy, de itt a szerveren lévő kártyákról van szó.

@pergabb @utomi valóban igazatok van, lényegében a full HD esetén képes a maximumra, 4K-ban azért nem. Ettől függetlenül szerintem kurvajól néz ki a Forza Horizon 5 felhőn keresztül, és ez egy mac-es számára ég és föld akárhogy nézed a jelenlegi felosztásban. :slight_smile:

Nem látom hogy ez miért kerül háromszor annyiba mint a GeForce Now, úgy hogy ők is 10dollár körüli havidíjjal kezdték…

Más a kettő, itt azért egy komplett gépet kapsz, ott pedig csak játékra használhatod és sokszor nem is minden fut el rajta. Azt persze nem írtam, hogy ez a legolcsóbb, sőt… de ezt tudod használni a legtöbbre.

Az lehet, de ha windows-os környezetre van szükségem néha arra vannak ennél olcsóbb megoldások.

Közben megtaláltam a választ: gyakorlatilag csődbe mentek a régi modellel, szóval jól megemelték az árat, és alig nyújtanak többet.

Első kérdés hozzád Bob: Milyen olcsóbb olcsóbb virtuális Windows lehetőségek vannak? Szükségem volna valami ilyen távoli asztalos dologra (nem játék, inkább munka céljából), nem találtam eddig használható megoldást, szívesen várok tippeket.
Második a szerzőhöz: M1 processzorral megy natívan, vagy csak rosettaval??

A Shadow-nak már natív kliense van bétában igen.

Ha Inteles mac-ed van akkor bootcamp, amúgy meg parallels. De nem tudom mire akarod használni,miket néztél már meg és azok miért nem jók stb…

Egy olyan “virtuális win10-s gépre”, amit bárhonnan elérek. Virtuális gép bérlések hasonló összegekért vannak jóval gyengébb konfigurációban mint ez a shadow. Ezért kérdezem hogy milyen olcsóbb virtuális szolgáltatások vannak. Nem vagyok jártas ilyenekben, lehet nem találom a megfelelőt.

Jo, de tényleg kell egy ilyen erős gép? … a saját géped eléred bárhol:)